IMAGINI DIN SATELIT. Rusia continuă să trimită trupe la granița cu Ucraina

Rusia a blocat spaţiul aerian şi maritim din jurul Ucrainei. Peste 100.000 de soldaţi aşteaptă în Crimeea Foto: AP / Mediafax
  • Tancuri și artilerie au fost observate din satelit.
  • Imagini din satelit cu echipamente militare sunt publicate de agențiile occidentale.
  • Principalele locuri de concentrare sunt regiunea Smolensk, vecinătatea Voronej, Kursk și regiunea Belgorod.
  • Zelensky pledează pentru implicarea SUA în rezolvarea conflictului armat din Donbas.

Rusia continuă să-și trimită trupele la granițele Ucrainei și Belarusului. Tancurile și artileria au fost reperate de sateliți. Imagini din satelit cu echipamente militare au fost publicate de agențiile occidentale. Principalele zone de concentrare sunt regiunea Smolensk, vecinătatea Voronej, Kursk și regiunea Belgorod.

Deocamdată nu există vehicule în apropierea granițelor. Potrivit experților, Rusia își poate consolida rapid forțele cu ajutorul avioanelor sau al trenurilor.

Subsecretarul de stat american a declarat că Rusia ar putea lansa o invazie în Ucraina la începutul anului 2022. SUA și alte țări amenință Rusia cu sancțiuni dure în cazul unui atac. Joe Biden, vorbindu-i lui Zelensky, a declarat că America susține cursul Ucrainei de aderare la NATO.

Rusia a negat în mod constant că pregătește un atac asupra Ucrainei și a acuzat NATO că înarmează Ucraina și că desfășoară manevre în apropierea granițelor Rusiei. Putin cere garanții din partea SUA că Ucraina nu va fi admisă în NATO.

Zelensky pledează pentru implicarea SUA în rezolvarea conflictului armat din Donbas.