• O campanie Tras los Muros a scos la iveală probleme grave la fermele de porci din Spania
  • Animalele erau lăsate să moară, ori le erau neglijate rănile și igiena
  • Imaginile vin într-o perioadă în este preconizat că Spania va deveni cel mai mare producător european de carne de porc.

O campanie care militează împotriva cruzimii față de animale a dat publicității imagini din ferme în care apar porci în condiții greu de imaginat. Animalele sunt neglijate, cu răni netratate, care supurează, ori printre exemplare vii se găsesc cadavre în diferite etape ale descompunerii. Nici purcelușii nu sunt ținuți în condiții mai bune: noii născuți înoată în fecale și mizerie.

Anul acesta Spania urma să devină cel mai mare producător de carne de porc, depășind Germania. În 2019, 53 de milioane de suine au fost sacrificate, carnea fiind folosită pentru producerea preparatelor precum chorizo, slănină sau mușchiul de porc.

Imaginile foto și video au fost capturate în decursul anilor 2019 și 2020, în peste 30 de ferme din Spania, din regiunile Aragón, Castilla-La Mancha și Castilla y León, fiind publicate de Tras los Muros (sau „În spatele zidurilor”), un proiect de jurnalism independent al fotoreporterului Aitor Garmendia. Regiunile concentrează 17% din cele 86.000 de ferme de porci.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Ca să se asigure că ceea ce au surpins pe camere nu sunt incidente izolate, militanții Tras los Muros au vizitat fermele de mai multe ori. În unele cazuri, vizitatorii au găsit animale ale căror stare se înrăutățea de la o zi la alta. În ferme au fost găsiți șobolani morți, porci foarte bolnavi sau răniți, situații ce contravin reglementărilor UE pentru sănătatea animalelor.