• Mai mulți soldați au fost fotografiați în timp ce beau într-un bar clandestin dintr-o proteză de picior
  • Proteza aparținea unui taliban ucis într-un atac din 2009
  • Raportul Brereton a menționat barul ca un exemplu de comportament fundamental greșit

Imagini exclusive ale The Guardian Australia arată cum proteza de picior a unui taliban mort era folosită într-un bar neautorizat al Forțelor Speciale în Afganistan pentru a bea din ea. Un soldat de rang înalt al Forțelor Speciale australiene, care încă servește în armată, este surprins într-o imagine cum bea bere din proteza în cauză.

Barul amenajat în 2009, aparținând bazei din Tarin Kowt a Forțelor Speciale australiene, provincia Uruzgan, era cunoscut sub numele Fat Lady’s Arms. Pozele făcute în interiorul barului clandestin îi mai arată pe alți doi militari dansând cu piciorul.

Mai mulți soldați au spus că aceste scăpări erau trecute cu vederea de superiori, mai ales că unii dintre ei erau implicați. Proteza membrului inferior era tratată ca un trofeu de război, cu toate că militarilor le era interzis să păstreze astfel de obiecte de pe câmpul de luptă.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Proteza cel mai probabil a aparținut unui luptător taliban ucis în timpul unui atac al escadrilei SASR 2 asupra unui complex de clădiri și a unui tunel din Kakarak în aprilie 2009. De acolo ar fi fost obținut piciorul, care mai tăziu a fost montat asemenea unui trofeu pe o placă de lemn, pe care era scris numele „Das Boot”.

Zvonurile despre fotografiile cu proteza existau de ceva timp, însă nu au fost confirmate până la apariția lor. Raportul Brereton menționează barul clandestin ca un exemplu de comportament fundamental greșit, însă nu specifică nimic despre fotografiile apărute.