• Tone de gudron au fost aduse de valuri pe plajele Israelului
  • O balenă de 17 metri a murit din cauza apei toxice
  • Autoritățile locale spun că este cel mai grav dezastru ecologic din istoria țării

Un dezastru ecologic fără precedent în istorie închide plajele Israelului. Aproape 1.000 de tone de gudron au fost aduse de valuri pe o suprafață de peste 160 de kilometri.

Pe lângă gradul ridicat de poluare, o balenă moartă a fost găsită pe plajă.
Mamiferul are 17 metri lungime, iar la probele prelevate de experți arată că a fost intoxicată cu gudron. Prim-ministrul Israelului a interzis accesul pe plaje și caută acum soluții pentru a evita repetarea dezastrului.

Tocmai am discutat cu Ministrul Energiei din Egipt, care întâmplător se află în vizită aici și am sugerat ca toate navele pe care le vedeți aici să meargă folosind gaze naturele, în loc de uleiuri, care poluează, așa cum s-a întâmplat aici. Cred că odată cu numărul țărilor care vor schimba asta, putem în câțiva ani să observăm o uriașă schimbare.”, a declarat Benjamin Netanyahu, Prim Ministrul Israelului.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Autoritatea pentru Natură și Parcuri din Israel a declarat că este unul dintre cele mai grave dezastre ecologice din istoria țării. Ministerul pentru protecția mediului și activiștii spun că eliminarea poluării cu gudron va costa câteva milioane de dolari.