• Îmbrânceli între jandarmi și polițiști în fața Palatul Cotroceni
  • Ei sunt nemulțumiți de salariile, indemnizațiile și condițiile de muncă
  • Sindicatele amenință cu protestul în muncă
  • Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție

Forțele de ordine s-au confruntat între ele. La protestul polițiștilor de astăzi de la Cotroceni au izbucnit ciocniri între demonstranți și colegii lor de la jandarmerie.

Jandarmii au amendat polițiștii care au protestat în fața Palatului Cotroceni

Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliștilor din Poliție care au protestat, miercuri, în fața Palatului Cotroceni, pentru că au folosit fumigene.

Potrivit Jandarmeriei București, au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Jandarmii mai spun că au fost identificate patru persoane care au folosit materiale pirotehnice, atât în perimetrul destinat adunărilor publice, cât și în afara acestuia, iar folosirea lor a îngreunat vizibilitatea participanților la trafic. În acest caz, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru a sesiza organelor competente, existând suspiciunea săvârșirii infracțiunii de folosire fără drept a articolelor pirotehnice.

Au fost legitimate șapte persoane și, de asemenea, au fost verificate trei mașini, pe timpul protestului.

Un agent de penitenciar a fost ridicat de jandarmi, pentru că bănuiau că are fumigene într-o sacoșă. Și de aici, a început îmbrânceala între uniforme.

Polițiștii au ieșit în stradă pentru că sunt nemulțumiți de decizia Guvernului Cîțu, care le-a înghețat salariile la nivelul din 2020. Nu vor mai primi nici vouchere de vacanță.

Manifestările nu se vor opri, sindicaliștii amenință că nu vor mai munci.

Jandarmeria, după protestul cu fumigene al polițiștilor: Nu au voie cu materiale explozive

Jandarmeria București a transmis, despre protestul cu fumigene organizat de sindicaliștii din sistemul de apărare și ordine publică în fața Palatului Cotroceni faptul că aceștia știu că nu au voie să participe la astfel de manifestări cu materiale explozive, dar încă nu s-a dat nicio amendă.

Reprezentanții Jandarmeriei București spun că acțiunea lor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate.

Despre faptul că jandarmii i-au legitimat pe polițiștii protestatari, aceștia arată că, potrivit legii, „personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase”.

Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, spun jandarmii bucureșteni.

Până la ora transmiterii știrii, nu au fost aplicate sancțiuni. Jandarmii spun că acest lucru urmează să se facă de către agenții constatatori de la fața locului în funcție de faptele comise.

Jandarmeria București recomandă tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice.