• Ministrul de Finanțe anunță că a refăcut site-ul IMM Invest, însă există un risc
  • Între timp, IT-iștii spun că nu trebuie decât să urmezi pașii dintr-un tutorial de pe YouToube pentru a-l reporni
  • Pe de altă parte, Florin Cîțu spune că platforma nu funcţionează după principiul „primul venit, primul servit”
  • Totuși, IT-iștii nu justifică temerile guvernaților privind numărul de accesări buluc
  • Dacă ești antreprenor, prin IMM Invest poți obține credite de la bănci garantate de stat

În timp ce lui Florin Cîțu site-ul IMM Invest îi dă bătăi de cap, un IT-ist spune că nu ai nevoie decât de cunoştinţe medii în IT şi să urmezi paşii dintr-un tutorial de pe Youtube, pentru a-l face funcțional.

Aceasta ar fi reţeta-minune pentru crearea unui portal precum cel al programului guvernamental IMM Invest, pe care statul nu reuşeşte să îl pornească de mai bine de o săptămână.

Totuși, ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunțat astăzi că site-ul a fost refăcut, însă există un risc. Temerea guvernanților ar fi că la prima oră de lansare vor fi 4 milioane de oameni care vor accesa site-ul.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

În condiţiile în care toate site-urile din România au un trafic de circa 10 milioane de utilizatori unici în 24 de ore, specialiștii IT nu justifică frica lor.

IMM Invest este un program gestionat de Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri prin care antreprenorii pot obţine credite de la bănci garantate de stat pentru a trece cu bine prin această perioadă. Programul are un buget de 15 miliarde de lei, dar banii nu pot fi accesaţi pentru că nu s-a trecut de primul pas: înscrierea pe site.

Sursa foto: Profimedia