Imnul Marii Britanii se va schimba

marea britanie

Imnul Regatului Unit, steagurile, rugăciunile, jurămintele, timbrele şi bancnotele din regat, dar şi din statele membre Commonwealth vor fi schimbate, după decesul reginei Elisabeta a II-a.

Imnul
Una dintre cele mai importante schimbări de după moartea reginei Elisabeta a II-a va fi schimbarea versurilor imnului naţional de la „God save our gracious Queen” la „God save our gracious King”. Ar putea dura ceva timp până când mulţimile mari vor cânta cu încredere noua versiune. Imnul este folosit din 1745, când a fost compusă o versiune timpurie: „Dumnezeu să-l salveze pe marele George, regele nostru, Trăiască regele nostru nobil, Dumnezeu să-l salveze pe rege”.

Steagul regal
De la steagurile care flutură în faţa secţiilor de poliţie din Marea Britanie până la steagul folosit pe o navă militară atunci când la bord se află un general, mii de steaguri inscripţionate cu EIIR vor trebui înlocuite. Regimentele militare arborează „culorile reginei”, multe dintre acestea fiind prevăzute cu un EIIR brodat cu aur; steagul pompierilor include iniţialele reginei, iar ţările în care regina rămâne şef de stat, inclusiv Australia, Canada şi Noua Zeelandă, au ceea ce experţii în steaguri numesc „steaguri E” – steaguri personale ale reginei, care sunt folosite atunci când aceasta se află în vizită.

Este posibil ca şi steagul regal – steagul în carouri care flutură oriunde se află monarhul în reşedinţă – să se schimbe. Versiunea folosită de regină include un sfert reprezentând Scoţia (un leu rampant), unul pentru Irlanda (o harpă) şi două reprezentând Anglia (trei lei pasanţi), dar niciunul pentru Ţara Galilor. A fost folosită cu mult înainte ca Ţara Galilor să aibă propriul steag naţional, recunoscut în 1959.

Charles al III-lea, următorul monarh, ar putea încorpora un element galez.

Bancnotele
În circulaţie sunt 4,5 miliarde de bancnote în lire sterline cu chipul reginei, în valoare totală de 80 de miliarde de lire sterline. Înlocuirea lor cu altele care să conţină chipul noului monarh va dura cel puţin doi ani. Când au fost emise cele mai recente bancnote de 50 de lire sterline, procesul de retragere şi înlocuire a durat 16 luni pentru Banca Angliei.

Atunci când regina a urcat pe tron în 1952, monarhul nu apărea pe bancnote. Acest lucru s-a schimbat în 1960, când chipul Elisabetei a II-a a început să apară pe bancnotele de 1 liră sterlină, într-o imagine creată de designerul de bancnote Robert Austin, pe care unii au criticat-o ca fiind prea severă.

O imagine a noului monarh urma să fie convenită cu Palatul Buckingham. Capul reginei apare, de asemenea, pe unele bancnote de 20 de dolari în Canada, pe monedele din Noua Zeelandă şi pe toate monedele şi bancnotele emise de banca centrală din Caraibe de Est, precum şi pe alte părţi ale Commonwealth-ului.

Cutiile poştale
Cutiile poştale Royal Mail care poartă cifrul regal al Reginei Elisabeta, ER, este puţin probabil să fie îndepărtate. Unele cu cifrul GR al regelui George al VI-lea rămân în uz şi astăzi, după 70 de ani. Cu toate acestea, Poşta britanică va schimba timbrele, urmând să fie folosită o imagine de profil a noului monarh.


Jurămintele de credinţă
Parlamentarii nu au voie să stea în Camera Comunelor, să vorbească în dezbateri, să voteze sau să primească un salariu decât dacă jură credinţă coroanei. Din 1952, formularea a fost: „Eu (numele Membrului) jur pe Dumnezeu atotputernic că voi fi credincios şi voi aduce adevărată loialitate Majestăţii Sale Regina Elisabeta, moştenitorii şi succesorii ei, conform legii. Sa mă ajute Dumnezeu”.

Parlamentarii şi colegii vor trebui să depună un nou jurământ succesorului ei. Noilor cetăţeni britanici li se cere, de asemenea, să jure că „aduc adevărată loialitate Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, moştenitorilor şi succesorilor ei”, iar Ministerul de Interne este probabil să schimbe acest lucru. Cercetaşii promit că „îmi fac datoria faţă de Regina”, în timp ce noii membri ai forţelor armate jură „să fie credincioşi şi să aducă loialitate adevărată faţă de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, moştenitorii şi succesorii ei”.

Parlamentarul îi va jura credinţă regelui Charles de acum înainte – „Eu (numele Membrului) jur pe Dumnezeu atotputernic că voi fi credincios şi voi aduce adevărată loialitate Majestăţii Sale REGELE CHARLES, moştenitorii şi succesorii săi, conform legii. Sa mă ajute Dumnezeu”.

Noilor cetăţeni britanici li se cere, de asemenea, să jure că „aduc adevărată loialitate Majestăţii Sale Regele Charle al III-lea, moştenitorilor şi succesorilor săi”. Iar militarii forţelor armate vor jura „să fie credincioşi şi să aducă loialitate adevărată faţă de Majestatea Sa Regele Charle al III-lea, moştenitorii şi succesorii săi”.

Rugăciuni

Regina a fost „apărătorul credinţei şi guvernatorul suprem” al Bisericii Angliei şi există rugăciuni pentru ea în Cartea de rugăciune comună, care datează din 1662. Se cere lui Dumnezeu să „o umple cu harul Sfântului tău. Duh, ca să se încline mereu spre voia Ta şi să meargă în calea Ta”.

Acestea sunt de aşteptat să fie modificate pentru a deveni rugăciuni pentru noul monarh. Modificările prin legislaţie sau prin mandat regal au fost făcute ultima dată după moartea Reginei Mame. Preoţii pot, de asemenea, să modifice rugăciunea pentru utilizare temporară, ceea ce înseamnă că rugăciunile pentru monarh care sunt rostite în mod obişnuit în slujbele de duminică şi cântecele de noapte pot fi adaptate rapid noului apărător al credinţei.

În slujbele de sfântă comuniune cuprinse în închinarea comună, există o rugăciune pentru suveran care îi cere lui Dumnezeu „să stăpânească inima slujitorului tău ales Elisabeta, Regina şi guvernatorul nostru, pentru ca ea să poată căuta mai presus de toate cinstea şi slava Ta”. Aceasta poate fi schimbată de Sinodul General.

Mandate regale
De la compania Angostura Bitters din Trinidad şi Tobago până la potcovarul din Sussex Zack Treliving, mandatul regal al Reginei se aplică în prezent la peste 600 de afaceri care au o istorie de aprovizionare pentru gospodăria regală. Printre mărcile care se bucură de utilizarea stemelor Reginei pe materialele lor de marketing se numără pianele Steinway, cerealele Jordans, ginul Gordon şi bijutierii Swarovski, precum şi instalatorii, producătorii de garduri, inginerii de sunet, grădinarii şi morarii. După moartea Reginei, aceştia îşi vor pierde statutul, cu excepţia cazului în care li se acordă un nou mandat de către succesorul ei sau de către un alt membru al familiei regale, un nou Prinţ de Wales. Când prinţul Philip a murit, deţinătorii săi de mandat regal au primit doi ani de graţie.