- Plenul Camerei Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede impozitarea cu la 85% a pensiilor speciale de peste 7.001 de lei.
- Concret, va fi impozitată diferența între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.
- Decizia deputaților a fost luată cu 307 voturi „pentru” și unul „împotrivă”.
UPDATE: Impozitarea pensiilor speciale cu 85%, aprobată cu 307 voturi „pentru”
Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, impozitarea diferenței între pensia specială și cea realizată pe baza contributivității.
Advertisment
Astfel, se va aplica un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2001 lei și 7000 de lei, iar pentru cele de peste 7001 lei se va aplica un impozit de 85%.
Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a afirmat că este „miercurea albă, pentru că Parlamentul a recâștigat încrederea românilor”.
Recomandări
„Fără un consens politic acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla. Suntem cu conștiința împăcată că am făcut ceea ce trebuie pentru românii de acasă”, a mai spus el.
Legea adoptată de Camera Deputaților va merge la președintele Klaus Iohannis, la promulgare.
Impozitarea cu 85% a pensiilor speciale intră la vot
Deputaţii vor lua o decizie privind impozitarea pensiilor speciale, după ce plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea mai multor proiecte privind acest subiect la Comisia de buget pentru raport şi votarea acestuia în cursul şedinţei de miercuri.
Deputaţii vor lua o decizie privind impozitarea pensiilor speciale, după ce plenul Camerei Deputaţilor a decis retrimiterea mai multor proiecte privind acest subiect la Comisia de buget pentru raport şi votarea acestuia în cursul şedinţei de miercuri.
„Apreciez acest gest, apreciez că discuţiile au ajuns în acest punct. Eu sper să nu fie o chestie de PR, ci o chestie serioasă, pentru că aceste pensii speciale trebuie impozitate. Nu putem merge pe anulare pentru că am intra în morişca CCR. Dacă există voinţă politică vom vota orice proiect de impozitare a pensiilor speciale, astfel încât să terminăm cu această şaradă”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.
Unul dintre proiectele pe acest subiect depuse a fost respins săptămâna trecută în Senat. Proiectul, iniţiat de Cristina Prună şi Claudiu Năsui, ambii parlamentari USR, prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei.
Partidele PNL, PSD şi USR au transmis până acum că sunt favorabile impozităţii, însă propunerea se poate bloca la CCR care a respins până acum scăderea pensiilor magistraţilor, judecătorii Curţii fiind şi ei vizaţi de tăierile financiare.
- Meghan Markle a devenit ținta comentariilor răutăcioase, după ce și-a lansat trailer-ul show-ului său culinar
- Situația se agravează în Republica Moldova. Zeci de mii de gospodării au rămas fără căldură în Transnistria
- Guvernul italian este în discuții cu SpaceX pentru o posibilă tranzacție de 1,5 miliarde de euro pentru telecomunicații securizate
- Donald Trump cere instanței să amâne sentința în dosarul său penal, înainte de inaugurare. Audierea este programată pentru 10 ianuarie
- Zendaya și Tom Holland și-au confirmat logodna. Actrița a fost cerută în căsătorie de sărbători
Partenerii noștri