Impozitarea cu 90% a pensiilor speciale a fost respinsă de Senat. Reacția USR

Impozitarea cu 90% a pensiilor speciale a fost respinsă de Senat. Reacția USR Sursa foto: Profimedia
  • Senatul a respins propunerea de impozitare cu 90% a pensiilor speciale
  • După decizie, senatorul USR Florina Presadă a spus că USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale
  • Senatorul mai spune că din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile parlamentarilor Uniunii au rămas fără rezultat

„Senatul tocmai a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale.

USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat. Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale.

Am venit cu o propunere de impozitare, iar PSD votează împotriva ei. Şi asta pentru că ei au fost dintotdeauna artizanii şi promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politica înseamnă să câştigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale. Cum le explică PSD românilor diferenţa dintre pensia minimă de 704 lei şi cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiţii în sănătate, în această perioadă de criză? Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale? Să ştiţi că cetăţenii români nu pot fi prostiţi. Ei ştiu cine votează împotriva intereselor lor”, a scris pe Facebook Florina Presadă.

Proiectul, iniţiat de Cristina Prună şi Claudiu Năsui, ambii parlamentari USR, prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei.

Proiectul USR, urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.