Cel puțin opt persoane, dintre care opt copii, au fost ucise în împușcăturile care au avut loc marți la o școală din orașul rus Kazan, relatează The Moscow Times.

Actualizare 13:55: Primul bilanț oficial indică opt persoane ucise. Victimele sunt șapte copii și un profesor.

Actualizare 13:00: Purtătorul de cuvânt al președintelui din Tatarstan, Lilia Galimova, a spus că a fost un singur atacator la școala 175 din Kazan.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Actualizare 12:55: Vladimir Putin a cerut o verificare a legislației privind controlul armelor de foc, după atacul de marți dimineață, a transmis purtătorul lui de cuvânt.

De asemenea, un avion a decolat din Jukovski, un oraș în apropiere de Moscova, și va ajunge în Kazan, pentru a transfera pacienții în spitalele din capitala Rusiei.

Actualizare 12:40: Ofițerii au reținut un atacator. Presa rusă l-a identificat ca fiind Ilnaz Galyaviyev, 19 ani, absolvent al școlii nr. 175. Acesta și-ar fi anunțat planul de a comite împușcăturile pe rețelele sociale.

Știrea inițială:

Două persoane ar fi deschis focul la școala 175 din Kazan, oraș aflat la 820 de kilometri de Moscova. Unul dintre atacatori, un băiat de 17 ani, ar fi fost reținut. Cel de-al doilea ar fi fost ucis de forțele de intervenție.

Cel puțin opt elevi și un profesor au murit, potrivit primului bilanț furnizat de autorități.

Agenția TASS relatează cel puțin 32 de persoane sunt rănite, dintre care patru spitalizate.

Potrivit RIA Novosti, doi elevi ar fi murit după ce au sărit pe geam, de la etajul al treilea, în timp ce se aud împușcăturile.

Un videoclip publicat pe rețelele sociale a arătat cum unii copii săreau pe ferestre pentru a scăpa, precum și persoane rănite care erau evacuate.

O altă înregistrare a surprins un adolescent întins la pământ, aparent reținut în afara clădirii.

Orașul Kazan se află în republica majoritar musulmană Tatarstan.