• Mai multe persoane au fost ucise sau rănite după ce un individ a deschis focul în Centrul comercial Field’s, situat în zona Amager din Copenhaga.
  • Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul. 
  • Persoanele aflate în interiorul mall-ului au fost sfătuite să rămână pe loc şi să aştepte ajutorul poliţiei.

Poliţia daneză a trimis duminică ofiţeri la un centru comercial din Copenhaga, după ce a primit informaţii despre un schimb de focuri, a anunţat instituţia într-un mesaj postat pe Twitter şi citat de Reuters.

UPDATE 20:51 

Presupusul autor al atacului armat din Copenhaga a fost imobilizat şi arestat, au anunţat duminică seară autorităţile daneze, îndemnând cetăţenii să evite zona în care a avut loc incidentul. 

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

„O persoană a fost arestată în legătură cu atacul comis în centrul comercial. Am mobilizat mulţi agenţi de poliţie în zona atacului şi urmărim atent situaţia”, a comunicat Poliţia din Danemarca, prin Twitter.

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite după ce un individ a deschis focul în Centrul comercial Field’s, situat în zona Amager din Copenhaga.

Autorităţile încearcă să afle motivul atacului armat.  Poliţia a anunţat că mai multe persoane au fost atinse de gloanţe într-un centru comercial din Copenhaga, duminică.

––

Persoanele aflate în interiorul mall-ului au fost sfătuite să rămână pe loc şi să aştepte ajutorul poliţiei.

Pe Twitter, martorii spun că ar fi mai mulţi răniţi. Un clip filmat de către un martor arată panica generată în momentul în care atacatorul a început să tragă. 

Forţele de ordine sunt la faţa locului.

Cântăreţul britanic Harry Styles urma să cânte mai târziu, în cursul serii, într-un spaţiu situat la mai puţin de un kilometru şi jumătate de mall.

! Imagini şi sunete care vă pot afecta emoţional

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">❗️Shots fired at a mall in Copenhagen, Denmark, witnesses say. Reports of panic and people running away. Huge police operation underway - TV2 <a href="https://t.co/hzlERsrYGi">https://t.co/hzlERsrYGi</a></p>&mdash; Francesco Comito (@FrancescComito) <a href="https://twitter.com/FrancescComito/status/1543629771296440322?ref_src=twsrc%5Etfw">July 3, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/Breaking?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Breaking</a>: Just in - The Copenhagen police is treating this shooting inside the shopping center as a &quot;serious mass victim event&quot; and dozens of first emergency responders are parked outside the shopping center. <a href="https://twitter.com/hashtag/Copenhagen?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Copenhagen</a> <a href="https://twitter.com/hashtag/Denmark?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Denmark</a> <a href="https://t.co/379xQgxLCq">pic.twitter.com/379xQgxLCq</a></p>&mdash; Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) <a href="https://twitter.com/sotiridi/status/1543643638034489347?ref_src=twsrc%5Etfw">July 3, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>