• Strategia ”imunizării de turmă” s-a dovedit a fi un eșec total, susține un virusolog suedez.
  • Suedia a înregistrat, în plină epidemie, cel mai mare număr de morţi din ultimii 150 de ani

Există puține dovezi că adoptarea imunitații de turmă ajută Suedia să combată coronavirusul, a declarat epidemiologul șef al țării, cel care inițial a susținut strategia, transmite Bloomberg.

„Nu vedem semne că imunitate de turmă încetinesc răspândirea virusului”, a spus Anders Tegnell, într-un briefing la Stockholm.

Strategia lui Tegnell de a evita valul doi al pandemiei prin imunizarea în masă a fost criticată în toată această perioadă de mulți experți din Suedia, dar și din întreaga lume. 

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Am sperat că are dreptate. Ar fi fost grozav. Dar nu a fost așa. Acum avem o rată a mortalității foarte ridicată și nu am scăpat de al doilea val al pandemiei: imunitatea nu a făcut nicio diferență. O strategie care a provocat pierdere de vieți omenești în mod inutil.”, a declarat Annika Linde, predecesoarea lui Tegnell, citată de Daily Telegraph.

Totodată, Tegnell a subliniat în trecut că imunitatea de turmă este greu de măsurat și chiar a pus sub semnul întrebării cifrele oficiale. Autoritățile suedeze au precizat că imunitatea nu este un obiectiv politic, dar expunerea națiunii la virus face un caz evident de testare pentru respectarea teoriei.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!