În 87% din din centrele Agenției Naționale Antidrog nu există echipă terapeutică completă. Expert antidrog: Cauză este subfinanțarea

Consumatori avem, prevenție nu. Statul român nu oferă servicii minime pentru consumatorii de droguri care doresc să pună capăt acestui viciu. În 87% din din centrele Agenției Naționale Antidrog nu există echipă terapeutică completă, iar în sectorul 2 al Capitalei și în alte opt județe ale țării nu figurează nici măcar un medic, psiholog sau asistent social, conform unui raport publicat de Curtea de Conturi. Mai mult, datele ANA nu reflectă cu acuratețe, în timp real, numărul beneficiarilor de asistență integrată și serviciile oferite acestora.

Cătălin Țone, expert antidrog, spune că Agenția Națională Antidrog este ineficientă din punct de vedere al evaluării și al tratării consumatorilor. „Și dacă vorbim și de prevenire, și aici este discutabilă problema, iar principala cauză este subfinanțarea. Principala cauză este sub dotarea și faptul că ați văzut, schemele de personal nu sunt acoperite.”

„Suntem în imposibilitatea să ajutăm tinerii adolescenți care sunt dependenți de droguri, să ajutăm părinții care sunt în situații foarte delicate, părinții ai căror copii sunt dependenți de droguri. Agenția Națională Antidrog nu are ce să mai caute la Ministerul celor Interne, pentru că vorbim aici despre o coordonare națională a luptei antidrog, care înseamnă implicare a Ministerului Sănătății și a Ministerul Sănătății, pe lângă Ministerul Afacerilor Interne, care desigur, are greutatea problemei”, explică Cătălin Țone.

Citește și

Exit mobile version