• Datele privind debitul râului au arătat că aproape 90% din locurile de măsurare au indicat valori sub nivelul normal, iar 29% au fost clasificate ca fiind excepțional de scăzute.
  • Stocul total de apă din lacurile de acumulare din Anglia la sfârșitul lunii iulie era de 65% din capacitatea sa normală – cel mai scăzut nivel pentru acest moment al anului calendaristic din 1995 încoace, a declarat EA.
  • Căldura și condițiile de secetă și-au pus amprenta și asupra agriculturii.

A fost declarată secetă în unele părți ale Angliei, după cea mai secetoasă vară din ultimii 50 de ani. Condițiile, care au privat aproape complet unele zone de precipitații pe tot parcursul verii, au determinat Grupul național pentru secetă să treacă în statutul oficial de secetă anumite părți din sud-vestul, părți din sudul și centrul Angliei și estul Angliei.

Schimbarea ar putea duce la mai multe măsuri, cum ar fi interzicerea furtunurilor de apă, însă Agenția de Mediu a asigurat publicul că rezervele esențiale de apă sunt sigure.

NDG este alcătuit din reprezentanți ai Departamentului pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale (Defra), ai companiilor de apă, ai Agenției de Mediu (EA), ai Uniunii Naționale a Fermierilor (NFU), ai Natural England, ai Consiliului Consumatorilor pentru Apă, ai autorității de reglementare a serviciilor de apă Ofwat, ai Water UK și ai Inspectoratului pentru Apă Potabilă, precum și ai Angling Trust și Rivers Trust.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

În cadrul unei reuniuni desfășurate la începutul acestei veri, a trecut cea mai mare parte a Angliei la statutul de vreme uscată prelungită, prima dintre cele patru etape folosite pentru a descrie răspunsul său.

Opt din cele 14 zone desemnate de EA au trecut acum la secetă, a doua etapă, inclusiv Devon și Cornwall, Solent și South Downs, Kent și sudul Londrei, Herts și nordul Londrei, East Anglia, Tamisa, Lincolnshire și Northamptonshire, și East Midlands.

Ministrul Apelor, Steve Double, a declarat că guvernul, EA și alții au luat deja măsuri pentru a gestiona impactul.

Toate companiile de apă ne-au asigurat că aprovizionarea cu apă esențială este în continuare sigură și am precizat că este de datoria lor să mențină aceste aprovizionări, a declarat acesta. Suntem mai bine pregătiți ca niciodată pentru perioadele de vreme uscată, dar vom continua să monitorizăm îndeaproape situația, inclusiv impactul asupra fermierilor și a mediului, și vom lua măsuri suplimentare, dacă este necesar.

Cele mai recente date ale EA au arătat că totalul precipitațiilor pentru luna august a variat de la 12% din media pe termen lung în nord-estul Angliei la 0% în sud-estul și sud-vestul Angliei.