• Potrivit unui comunicat, de astăzi, al Ministrului chinez de externe, China a transmkis Rusiei că va continua să sporească „coordonarea strategică” între cele două.
  • Mesajul vine, după ce săptămâna trecută, un raport a arătat că, în primul trimestru, China şi-a majorat schimburile comerciale cu Rusia.
  • Beijingul a refuzat să califice acţiunea Rusiei în Ucraina drept o invazie şi a criticat, în mod repetat, ceea ce consideră a fi sancţiuni occidentale ilegale pentru a pedepsi Moscova.

China a transmis Rusiei că va continua să sporească „coordonarea strategică” cu aceasta, indiferent de volatilitatea internaţională, a anunţat, marţi, Ministerul chinez de Externe într-un comunicat.

Viceministrul chinez de externe, Le Yucheng, i-a dat această asigurare ambasadorului rus în China, Andrey Denisov, luni, se arată în comunicat.

Mesajul vine, după ce săptămâna trecută, un raport a arătat că, în primul trimestru, China şi-a majorat schimburile comerciale cu Rusia. Comerţul pe relaţia cu Rusia a crescut la 243,03 miliarde de yuani (38,18 miliarde de dolari) în perioada ianuarie-martie, un avans de 27,8% faţă de anul precedent.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Beijingul a refuzat să califice acţiunea Rusiei în Ucraina drept o invazie şi a criticat, în mod repetat, ceea ce consideră a fi sancţiuni occidentale ilegale pentru a pedepsi Moscova