• Ioan Micu, consilier județean PSD Vrancea, şi-a cerut scuze public de la primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce a spus că, dacă agresiunea reclamată de aceasta s-ar fi întâmplat în Franţa, „era răpită şi violată zile în şir”. „Mii de scuze pentru doamna, soţia, mama, omul Clotilde Armand”, a reacționat consilierul ulterior.
  • Nicușor Halici, președintele interimar al PSD Vrancea, a propus excluderea acestuia din partid.
  • CNCD s-a autosesizat în acest caz.

„Doamnă Clotilde Armand, numele meu este Ioan Micu şi doresc să îmi prezint, sincer, scuze pentru cuvintele nedemne postate la adresa dumneavoastră într-un comentariu pe Facebook. Nu există nicio circumstanţă atenuantă pentru gravitatea cuvintelor folosite, chiar dacă au fost sub forma satirică, vreau să ştiţi că sunt printre semnatarii petiţiei de castrare chimică a violatorilor, nu înţeleg ce a fost în mintea mea când am făcut acel ruşinos comentariu. Încă o dată îmi prezint mii de scuze pentru doamna, soţia, mama, omul Clotilde Armand! Vă mulţumesc! ”, transmite Ioan Micu.

Comentariul scris de Ioan Micu pe contul lui Clotilde Armand.

El spune că-şi doreşte să aibă mai multă „înţelepciune şi cumpătare în patimile politicii”.

„Vă doresc multă înţelepciune şi putere de muncă pentru a rezolva problemele stringente ale cetăţenilor din sectorul 1, dar şi mai mult îmi urez mie înţelepciune şi cumpătare în patimile politicii. Cu regret, dar respectuos şi sincer, Ioan Micu. Vă rog din tot sufletul iertaţi-mă şi nu am rugămintea din considerente politice, nu au valoare foarte mare. Sunt un om simplu de la ţară dar în faţa conştiinţei mele, a soţiei mele, şi a copiilor mei trebuie sa mi corectez greşeala, pentru că toată viaţa mea am construit-o în jurul Dreptăţii, a Adevărului şi a Binelui căile exprimate de Platon în Republica, vă mulţumesc pentru înţelegere”, conchide Micu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Cazul a fost adus în atenţia publicului de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

„Consilierul judeţean PSD Ioan Micu a depăşit orice limită a bunului simţ în ceea ce priveşte exprimarea pe paginile de socializare. Social-democratul a jignit-o pe Clotilde Armand, primarul sectorului I al Capitalei, indirect modul în care aceasta a fost agresată în Bucureşti. <În Franţa era răpită şi violată zile în şir>. Acesta este comentariul incalificabil postat de Micu, personaj care şi-a dat arama pe faţă, oferind publicului măsura caracterului său îndoielnic”, a scris, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma.

Consilierul judeţean a fost contactat de MEDIAFAX şi a spus că regretă situaţia creată. Ioan Micu susţine că a făcut remarca deplasată după ce a consumat bere şi că nu a realizat implicaţiile mesajului său. De asemenea, Micu dezvăluie faptul că a fost mustrat prin intermediul telefonului de şefii de partid.

Conducerea PSD Vrancea a anunţat că va propune excluderea consilierului judeţean care, miercuri, pe Facebook, a comentat situaţia din Sectorul 1 al Capitalei, spunând că dacă se întâmpla în Franţa primarul Clotilde Armand „era răpită şi violată zile în şir”.

Clotilde Armand a anunţat miercuri pe Facebook că a fost agresată în trafic de un bărbat necunoscut.