• Macron l-a ales pe fostul negociator al UE pentru Brexit la 60 de zile după ce alegerile parlamentare au lăsat Franța în impas politic.
  • Barnier spune că este deschis la formarea unui guvern care să includă membri de stânga.
  • Barnier a declarat că este dispus să selecteze miniștri din întregul spectru politic, inclusiv „oameni de stânga”.

În Franța vor avea loc proteste față de numirea lui Michel Barnier ca nou prim-ministru al țării. Demonstrațiile au fost convocate de partidele din stânga politică, al căror candidat pentru funcția de prim-ministru a fost respins de președintele Emmanuel Macron, anunță BBC.

Macron l-a ales pe fostul negociator al UE pentru Brexit la 60 de zile după ce alegerile parlamentare au lăsat Franța în impas politic, cu trei blocuri puternice – dintre care stânga a fost cel mai mare – dar niciunul nu a reușit să formeze o majoritate în Adunarea Națională.

Într-un interviu televizat, Barnier – el însuși de centru-dreapta – a declarat că este deschis la formarea unui guvern care să includă membri de stânga. Cu toate acestea, supraviețuirea lui Barnier ar putea depinde de voturile partidului de extremă dreaptă, deși acesta a precizat că nu se va alătura guvernului său.
Premierul a început să formeze un guvern la o zi după ce a preluat funcția, în urma unei întâlniri cu dl Macron.

Recomandări

BRAND SAU UNIFORMĂ?
ORBAN CANDIDEAZĂ
SELENA, PUSĂ PE GLUME!
ROSIE A MURIT
CONTROL LA FRONTIERĂ
TRUMP E ATACAT

După discuțiile cu liderii republicanilor de dreapta și cu grupul centrist Ensemble al președintelui, el a declarat că discuțiile merg foarte bine și sunt „pline de energie”. Într-un interviu televizat acordat vineri seara, Barnier, în vârstă de 73 de ani, a declarat că este dispus să selecteze miniștri din întregul spectru politic, inclusiv „oameni de stânga”.

Citește și