• În România sunt în jur de 124.000 de posesori ai unor permise de armă
  • În 2020 au fost sesizate 77 de fapte prevăzute de legea penală privind uzul de armă fără drept
  • Pentru a obține perimsul de port armă candidații trebuie să urmeze cursuri teoretice și practice, iar la final să dea examene deloc simple

Sunt mulți oameni care poartă armă fără să aiba vreun drept în acest sens. Poliția Română a spus că ar fi în jur de 124.000 de posesori ai unor permise de armă. Însă, în 2020 au fost sesizate 77 de fapte prevăzute de legea penală privind uzul de armă fără drept.

Pentru a obține perimsul de port-armă candidații trebuie să urmeze cursuri teoretice și practice, iar la final să dea examene deloc simple. În plus, cei care vor să țină o armă mortală în mână trebuie să aibă sănătate de fier și nervi de oțel.

Pentru înscrierea la acest curs este obligatoriu un set de documente la poliție. Din dosar nu trebuie să lipsească fișa medicală, avizul psihologic și cazierul.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

În linii mari, dreptul de deţinere a armei se poate acorda numai pentru armele de vânătoare, de tir, de colecţie sau de autoapărare şi conferă titularului posibilitatea de a păstra arma la domiciliul sau reşedinţa înscrisă în documentul de identitate.