• În Lombardia cazurile au scăzut cu 12% față de jumătatea lunii octombrie
  • Guvernul a aprobat un nou decret economic care implică 5 miliarde de euro ajutoare pentru firmele în impas
  • Premierul Giuseppe Conte a dat asigurări că Italia nu va intra în carantină totală

Italia a depășit un milion de cazuri de coronavirus, dar autoritățile au înregistrat primele semne că lockdown-ul funcționează. Curba infectării a scăzut drastic în ultima săptămână. Vestea bunã, însă, a încurajat guvernul Conte să pregătească un nou plan de restricții.

În fiecare vineri comitetul tehnico-științific din Italia prezintă situația epidemiologică pe întreaga săptămână, iar guvernul italian ia cele mai importante decizii în weekend. Lombardia este cea mai supravegheată și se află în zona roșie alături de alte patru regiuni.

În Italia există trei culori de restricții drastice: zona roșie unde este carantină totală, zona portocalie cu restricții și zona galbenă care trebuie să respecte carantina nocturnă. În Lombardia cazurile au scăzut cu 12% față de jumătatea lunii octombrie, ceea ce înseamnă că restricțiile funcționează.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Astăzi sunt așteptate noi măsuri, iar zona roșie e posibil să se extindă. Premierul Giuseppe Conte a dat asigurări că Italia nu va intra în carantină totală. Cu toate acestea, italienii au ieșit în stradă. Ei nu sunt de acord cu noile restricții, deoarece au afectat economia. Guvernul a aprobat un nou decret economic care implică 5 miliarde de euro ajutoare pentru firmele în impas.