• În Oltenița, bolnavii s-au programat la centre care nu s-au deschis
  • Autoritățile locale au anunțat că centrele se vor deschide pe 1 martie la Oltenița
  • Cei care s-au reprogramat, se vor vaccina abia peste două luni

Ne jucăm de-a vaccinarea. Claudiu și-a programat bunicul în vârstă de 84 de ani la vaccinare încă din prima zi a etapei a doua. Ce nu a știut el era că face programare la un centru de vaccinare care nu există.

În Oltenița, oamenii au fost anunțați cu o zi înainte să primească serul că centrul la care erau programați nu s-a deschis. Mai mult, după o săptămână de programări, autoritățile locale au anunțat că etapa a doua de vaccinare va începe abia pe 1 martie.

„Mi-a zis că nu mai mergem sâmbătă pentru că toate programările au fost anulate. Am intrat pe pagina primăriei si spuneau ca etapa a doua campania de vaccinare incepe in Oltenia incepand cu 1 martie 2021”, spune Claudiu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Pacienții nu sunt singurii care nu au înțeles ce se întâmplă. În ceață este și primăria. Direcția de sănătate publică Călărași spune că ceva nu a funcționat cum trebuie pentru ca acele centre să fie deschise. O explicație are însă prefectul.

„El se va deschide în momentul în care România va primi numărul de doze suficiente pentru a putea deschide. Va dati seama ca sunt eforturi mari și cu resursa umană, nu putem bloca 5 cadre medicale, doctori si asistenti pentru 2 injectii pe zi”, a spus Marian Stoica, prefect Călăraşi.

Claudiu a putut să-și reprogrameze bunicul abia peste două luni la același centru. Se gândește totuși să-l aducă la București de teamă că ar putea să fie reprogramat din nou.