• PNL, USR – PLUS şi UDMR au încheiat negocierile pentru structura guvernului
  • Liderii Coaliţiei au împărţit şi funcţiile din autorităţile subordonate Guvernului  
  • Florin Cîţu: „Cred că terminăm programul de guvernare duminică sau luni”
  • În PNL, marea împărţeală a declanşat un adevărat scandal
  • Liderii filialelor PNL din Ardeal sunt nemulţumiți că Orban a cedat Ministere importante
  • Robert Sighiartău şi Rareş Bogdan au forțat un puci împotriva lui Orban
  • Orban: „Niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi”

Formarea noului Guvern se joacă mai tare ca intrarea României în Uniunea Europeană. A fost scandal în toată regula în PNL. Pare că liberalii se înţeleg mai bine la negocieri cu USR-PLUS şi UDMR decât între ei.

Miza scandalului din partid: banii şi puterea. O parte dintre liberali sunt nemulţumiţi că Ministere importante au fost cedate colegilor de coaliţie.
Pe listă sunt Dezvoltarea Regională, Transporturile şi Fondurile Europene.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: „Ha… niciodată nu pot fi toţi mulţumiţi. În orice negociere, mai ales când e vorba de o coaliţie, nu poţi să iei tot. E împărţirea care a putut fi făcută astfel încât să ajungem la o înţelegere”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL: „Robert Sighiartău a fost doar omul care a pus în aplicare o cerere a filialelor din Transilvania şi nu numai. Nu mi s -a părut nimic anormal în ceea ce s-a întâmplat”.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte PNL: „Sunt mulţumit că va fi un Guvern cu obiective foarte ambiţioase”.

Potrivit unor surse liberale, Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, şi Rareş Bogdan, au încercat să-l pună pe Orban la colț în partid.

Au forţat convocarea Biroului Politic Național. Spun că au alături o treime din conducerea partidului care cere asta. Ca să rezolve situaţia din partid, Orban a suspendat negocierile de la Vila Lac mai bine de jumătate de oră.

În cele din urmă, spiritele s-au calmat. Şedinţa conducerii PNL a fost amânată. Ambele tabere au fost de acord. Orban recunoaşte că are contestatari în partid.

Ion Cristoiu: „Un puci care a eşuat înainte de a începe”

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, în urma puciului din PNL, prin care liberalii nemulţumiţi de rezultatul negocierilor cu USR-PLUS privind împărţirea ministerelor din viitorul Guvern, au vrut să-l conteste pe Ludovic Orban, acesta nu ar trebui să se culce pe o ureche deoarece s-ar putea ca alte puciuri, ghidate de Klaus Iohannis, să aibă succes.