• Echipa lui Navalnîi pregătește o dedicație luminoasă pentru Putin pe 14 februarie
  • Simpatizanții lui Alexei Navalnîi sunt îndemnați să protesteze cu laternele de la telefoane
  • Protestele luminoase pro-Navalnîi ar trebui să aibă loc simultan duminică seară

Echipa lui Alexei Navalnîi îi pregătește lui Vladimir Putin o surpriză de 14 februarie. Susținătorii liderului opoziției din Rusia sunt chemați iarași la proteste. Dar nu ca până acum.

Simpatizanții lui Navalnîi din toată țara sunt îndemnați să iasă în fața casei, să aprindă lanterna de la telefon și să stea așa câteva minute. Participanții sunt încurajați să formeze inimioare din lumini, că doar e Valentines Day. Evenimentul luminos ar trebui să aibă loc pe 14 februarie, la 20 fix, ora Moscovei.

Va fi un format complet diferit. Vom fi mult mai șireți. Vom încerca să nu interacționăm direct cu polițiștii, îi vom evita.”, a declarat Leonid Volkov, aliat al lui Alexei Navalnîi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Kremlinul a spus despre protestele anterioare pro-Navalnîi, când zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi, că sunt ilegale. Dar nici demonstrațiile luminoase nu sunt privite cu ochi buni.

Nu ne vom juca de-a v-ați ascunselea cu nimeni. Dar evident, toți oamenii legii îi vor trage la răspundere pe cei care încalcă legea.”, a precizat Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin.