În teritoriu, la Congresul PSD, a fost ca-n Parlament: “mimă” şi “miştocăreală”

  • În Dolj, PSD a avut cea mai mare delegaţie din ţară care a votat preşedintele partidului
  • Delegaţii din Dolj au stat la terasă, au privit la televizor discursurile şi au votat “cu urna”
  • Social-democraţii au primit măşti cu mesaje electorale, în culorile echipei de fotbal Universitatea Craiova

Pentru prima dată, preşedintele PSD a fost ales de la distanţă. La Craiova, cei 68 de social-democraţi desemnaţi să voteze viitorul lider n-au avut nicio emoţie în privinţa viitorului preşedinte al partidului. Aşa că, au venit relaxaţi la terasa unde a fost improvizată “sala de şedinţă online”.

La sosire, fiecărui participant i-a fost măsurată temperatura. Au primit şi măşti de protecţie personalizate, inscripţionate cu mesaje electorale de promovare a candidaţilor PSD la Primăria Craiova şi la Consiliul Judeţean Dolj. Mulţi şi-au amintit că trebuie să le poarte doar când au văzut că sunt filmaţi.

La începutul Congresului, atmosfera a fost ca-n Parlament. Unii s-au jucat pe telefoane, alţii au făcut glume şi au mimat că sunt atenţi la discursurile liderilor de la Bucureşti.

Reporter: Să vă mai întrebăm pe cine susţineţi sau trebuie să deducem?

Mihail Genoiu – primarul Craiovei: Nu mă mai întreba.

Organizator: Domnule preşedinte, trebuie să respectăm legea! Trebuie să vă citim gândurile.

Claudiu Manda- preşedinte PSD Dolj: Unde mi-o luaţi (temperatura – n.r.)? Nu mi-o luaţi aicea?

Organizator: Nu, nu… Acolo citim gândurile. 36 cu zero. E bine.

Claudiu Manda- preşedinte PSD Dolj: Organizaţia judeţeană Dolj are 69 de delegaţi. Este cea mai mare delegaţie dintre delegaţiile judeţene. Numărul de delegaţi a fost stabilit în funcţie de performanţă.

Cosmin Vasile – secretar general al PSD Dolj: Se votează pe buletine normal, cu urnă de vot. (…) Avem buletinele de vot primite prin curier, sigilitate. Comisia le va deschide atunci când va începe votul şi vom raporta pe un portal rezultatul votului.

Claudiu Manda- preşedinte PSD Dolj: Numără-i bine!… Dacă-i numără cu tableta, o să iasă mai mult decât numărul de delegaţi.