• UE anunţă că a îngheţat active ruseşti în valoare de 14,5 miliarde de euro.
  • De la începutul războiului din Ucraina, 24 februarie, Uniunea Europeană a îngheţat aproape 14,5 miliarde de euro din activele ruseşti de pe teritoriul continentului.
  • Există şi un caz negativ. Ungaria, adesea acuzată că este prea apropiată de Vladimir Putin, a îngheţat doar 3.000 de euro.

UE anunţă că a îngheţat active ruseşti în valoare de 14,5 miliarde de euro. De la începutul războiului din Ucraina, 24 februarie, Uniunea Europeană a îngheţat aproape 14,5 miliarde de euro din activele ruseşti de pe teritoriul continentului.

Există şi un caz negativ. Ungaria, adesea acuzată că este prea apropiată de Vladimir Putin, a îngheţat doar 3.000 de euro.

Anunţul a fost făcut de comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, într-un interviu acordat postului de televiziune francez Lci. Potrivit lui Reynders, statele membre ar trebui să „pună o presiune enormă” asupra Ungariei, pentru a o încuraja să coopereze în continuare.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

După cum a afirmat comisarul, şase state UE au îngheţat 90% din aceste active.

UE a decis să acţioneze astfel împotriva lui Vladimir Putin şi a oligarhilor care gravitează în jurul său, pentru a încerca să întrerupă finanţarea războiului.