• Iohannis a semnat deja 99 de decrete prin care a decorat medici, ofițeri din Armată, din SRI, STS, SPP și polițiști
  • Iohannis i-a decorat cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler pe Raed Arafat și pe Carmen Orban
  • Ordinul și Medalia Bărbăție și Credință le-a primit și chestorul de poliție Ștefan Săvulescu, implicat în evenimentele de la 10 august

Mereu plouă înainte de 1 Decembrie, dar cu stele, grade, ordine și decorații. Iohannis a semnat deja 99 de decrete. A decorat medici, medici militari, universități de medicină și farmacie, ofițeri din Armată, din SRI, STS, SPP și polițiști, de peste tot.

Pentru efortul depus în combaterea pandemiei COVID-19, Iohannis l-a decorat cu Ordinul și Medalia Merit Sanitar în grad de Cavaler pe Raed Arafat, dar și pe fostul manager de la Fundeni, Carmen Orban. Care spunea că Ministerul Sănătății nu este interesat de funcționarea institutului.

Și laudele au continuat. Ordinul și Medalia Bărbăție și Credință le-a primit și chestorul de poliție Ștefan Săvulescu, implicat în coordonarea acțiunii de la 10 august.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Pe lista decorațiilor de 1 decembrie, pe lângă apropiați și consilieri ai lui Vela, îi întâlnești și pe preotul care știe toate păcatele polițiștilor, pe ofițeri de la Argeș sau Suceava, pe șefi IPJ din țară. Dar lista nu se oprește aici: continuă cu șefii DOS, cei ai Jandarmeriei, cei ai DGPI dar și Bogdan Despescu.

O câștigătoare a unei decorații de ziua națională este și Gabriela Mădălina Sîia Cenușă. Gabriela a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile obținute în activitatea ei profesională. Gabriela Mădălina este din luna mai referent la cabinetul lui Vela. A fost înainte consilier onorific și pe la Cultură, s-a ocupat intens de zona de beauty, de automobile și a avut și un internship de reporter de noapte la o televiziune.

„În urmă cu șapte ani vindeam detergent într-un supermarket, dar o făceam cu pasiune, mereu mi-a plăcut să fiu alături de oameni, printre ei și să fiu de folos“, spunea ea. Și a fost. Activitatea ei în MAI a fost remarcată, admirată și recompensată de ministru, de premier și de președinte de Ziua Națională, prin decret.

O altă fericită recompensă, ba chiar o puternică înaintare în grad, a primit-o acum și primul aghiotant al lui Iohannis. După ce l-a protejat pe candidat în 2014 iar Iohannis a câștigat alegerile, colonelul SPP Bogdan Răuță a ajuns chiar șef al Secțiunii I care se ocupă de toți șefii de stat.

Ascensiunea nu s-a oprit aici. Primul aghiotant al președintelui a fost făcut și general de brigadă cu o stea. Câștigă funcții, mai mulți bani și onoruri, pentru că loialitatea și primele misiuni importante, nu se uită niciodată.