Încă 12 paturi ATI au apărut în spitale în ultimele trei zile. Florin Cîțu: „Situația de la Terapie Intensivă rămâne tensionată”

  • Premierul Florin Cîțu: „În România sunt 20 de paturi libere la ATI
  • Florin Cîțu: „De joi până astăzi au fost operaționalizate încă 12 paturi la ATI”
  • Rata de vaccinare a ajuns în Capitală la 20%, a anunțat Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat duminică, la finalul ședinței Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, că în România sunt 20 de paturi libere la ATI. În paralel, rata de vaccinare a ajuns în Capitală la 20%, a spus Cîțu.

Prim-ministrul a anunțat că, duminică, în România sunt 20 de paturi libere la ATI. Totodată, Cîțu a precizat că în ultimele trei zile 12 paturi ATI au apărut în spitale.

„De joi până astăzi au fost operaționalizate încă 12 paturi la ATI și la nivel național, în acest moment, sunt 20 de paturi libere. Totuși, situația pe Terapie Intensivă rămâne tensionată. Resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari. Este nevoie de același efort pe care l-am făcut și acum să îl continuăm chiar dacă cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi, chiar și pentru București și orașele mari avem o rată incidenței, când vorbim de 3 la mie, în scădere în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun și sperăm să continue în același ritm”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a vorbit și despre rata de vaccinare spunând că București a ajuns la aproape 20%. Florin Cîțu a mai spus că între orașe a apărut o competiție privitoare la înființarea unor centre de vaccinare de tipul drive through.

„Bucureștiul a ajuns la o rată de vaccinare de 20%, Ilfovul aproape 18%. Lucrurile merg bine și avem șansa să ajungem la 50% la sfârșitul lunii mai, așa cum spuneam, trebuie să ne vaccinăm. Am aflat acum că mai sunt, eu credeam că la București o să fie primul centru de vaccinare drive through. Înțeleg că este competiție. Și în țară mai sunt câteva orașe, municipii, care se pregătesc pentru acest lucru. Asta înseamnă că lumea înțelege importanța vaccinării”, a precizat premierul Cîțu.

Declarațiile au fost făcute duminică, la finalul ședinței Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției.