• Avem cea mai mică reprezentare a femeilor în Guvern, din Europa
  • Pe penultimul loc este Ungaria, la doar 1% distanta
  • Comisia Europeana implementează o nouă strategie pentru egalitatea de gen

România este pe ultimul loc în Europa într-un nou aspect. Reprezentarea femeilor în guvern este cea mai mica din spaţiul comunitar.

Visul egalităţii de şanse dintre femei şi bărbaţi este departe de realitate. Singura femeie din Guvernul României este Raluca Turcan, de la Muncă. Procentul femeilor din cabinetul Cîţu este de 5%. Asta se întâmplă în contextul în care noul Guvern este, declarativ, unul de factură progresistă.

Doar Polonia mai stă aproximativ la fel de prost ca noi la acest aspect. Aceştia au un procent de 6%, însă guvernarea lor este una ultra-conservatoare. Aşa am ajuns să ne comparăm la implementarea egalităţii de gen cu o ţară al cărei guvern este anti-avort.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Până şi Bulgaria stă mult mai bine decât noi. Acolo procentul este de 42%. Ministerele se împart cel mai echilibrat în Franţa şi Belgia, unde procentul este de 50%. La capătul opus al nostru sunt statele nordice: Suedia (55%) şi Finlanda (53%).

Comisia Europeană a adoptat o nouă strategie pentru egalitatea de gen. Prin această strategie femeile sunt încurajate să participe la alegeri. Totodată se doreşte şi îmbunătăţirea echilibrului între femei şi bărbaţi.