Încă o lovitură pentru Trump. Curtea americană respinge încercarea echipei lui de campanie de a bloca declararea lui Joe Biden câștigător în Pennsylvania

Donald Trump Sursa foto: Profimedia
  • Membrii campaniei lui Trump și susținătorii săi au încercat să convingă judecătorii de nreguli electorale și în Michigan, Georgia, Arizona și Nevada
  • Biden câștigat Pennsylvania cu 80.000 de voturi
  • Stephanos Bibas: „Alegerile libere și corecte reprezintă esența democrației noastre”

O curte de apel federală a respins vineri încercarea echipei de campanie a președintelui american Donald Trump de a bloca declararea lui Joe Biden câștigător în Pennsylvania, conform Reuters.

„Alegerile libere și corecte reprezintă esența democrației noastre. Acuzările de nedreptate sunt grave. Dar calificarea alegerilor ca fiind nedrepte nu le face să fie așa”, a scris Stephanos Bibas în numele unui complet de trei judecători.

Membrii campaniei lui Trump și susținătorii săi au încercat și nu au reușit să convingă judecătorii de neregulile electorale din Michigan, Georgia, Arizona și Nevada.

„Solicitările necesită acuzații specifice și apoi dovezi. Nu avem nici una, nici alta”, a scris Bibas, care a fost nominalizat de Trump.

Pennsylvania l-a declarat pe Biden câștigător. El a câștigat statul cu 80.000 de voturi. Conform legii Pennsylvania, candidatul care câștigă votul popular în stat obține toți cei 20 de electori.