• Pe lângă trufe și substanțe interzise, câinii pot detecta acum și persoanele infectate cu SARS-CoV-2
  • Trei câini din Thailanda au fost dresați pentru a detecta bolnavii de COVID-19
  • Eficiența lor este de 95%

Ai auzit până acum de câini folosiți ca să adulmece mirosul trufelor prin păduri, sau să detecteze substanțe interzise la aeroport. Fă cunoștință cu Angel, Apollo și Bobby, trei căței din Thailanda care sunt capabili să adulmece persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

Ei pot simți mirosul în transpirația celui infectat. Cățeii vor pleca către mai multe sate din Thailanda unde se găsesc focare de infecție. Eficiența lor este de 95%.

„Sunt tulpini de COVID-19 care miros diferit și ne facem griji că aceștia ar putea să nu detecteze corect persoana infectată. Suntem totuși hotărâți să lucrăm la asta împreună cu cei de la Universitatea Chulalongkorn”, a spus Jittaphap Chuanwong, dresor de câini.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Și România face demersuri în acest sens, iar în luna aprilie autoritățile anunțau că au început să dreseze șașe câini pentru a detecta persoanele infectate cu SARS-CoV-2. Este vorba despre cinci exemplare din rasa Ciobănesc German și unul din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, cu vârstele cuprinse intre șapte și nouă luni. Antrenamentele au început anul acesta și au fost folosite probe recoltate de medicii timișoreni de la pacienți infectați. Câinii ar urma să fie folosiți în aeroportul din Sibiu.