Africa de Sud a identificat o „nouă variantă” a coronavirusului care provoacă valul doi de infecţii, a declarat vineri ministrul Sănătăţii, la câteva zile după ce Marea Britanie afirma că a găsit şi o nouă variantă a virusului.

„Am convocat acest briefing public pentru a anunţa că o variantă a virusului SARS-COV-2 – denumită în prezent varianta 501.V2 – a fost identificată de oamenii de ştiinţă din Africa de Sud”, a scris pe Twitter ministrul Sănătăţii, Zweli Mkhize.

„Dovezile care au fost colectate, prin urmare, sugerează că al doilea val pe care îl experimentăm este condus de această nouă variantă”, a adăugat Mkhize.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Africa de Sud se apropie de 900.000 de infecţii, cu peste 20.000 de decese asociate. O nouă creştere a cazurilor a făcut ca guvernul să înăsprească restricţiile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că este în legătură cu cercetătorii sud-africani care au identificat noua variantă.

În urmă cu câteva zile, autorităţile din Marea Britanie anunţau că o „nouă variantă” a coronavirusului a fost identificată şi se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-estul ţării. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Matt Hancock, spunea că au fost găsite peste 1.000 de cazuri ale noii variante, „predominant în sudul Angliei”.

Organismul global a adăugat că nu există nicio indicaţie că ar fi existat modificări în modul în care se comporta noua tulpină a virusului.