Încă un județ în care ești obligat să porți masca în aer liber

Încă un județ în care ești obligat să porți masca în aer liber Sursă foto: EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
  • Masca devine obligatorie în spaţiile aglomerate din judeţul Dâmboviţa, s-a decis, miercuri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
  • Prefectul Aurelian Popa a spus că judeţul este „în zonă roşie”.
  • Dâmboviţa este al doilea judeţ unde masca devine obligatorie în spaţii deschise.
  • Primul judeţ unde s-a impus purtarea obligatorie a măştii în spaţiu deschis a fost judeţul Argeş.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa, a spus, miercuri, că s-a decis obligativitatea purtării măştii în spaţii deschise aglomerate, în toate localităţile din judeţ.

„Masca va fi obligatorie numai în spaţii deschise unde sunt aglomerări, precum în pieţe, târguri şi oboare. Nu va fi obligatorie pe stradă. Măsurile le luăm gradual. Această măsură intră în vigoare de joi, de la ora 6.00”, a spus Popa.

Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în târguri, oboare şi pieţe în judeţul Dâmboviţa vor trebui să poarte, pe lângă mască, şi mănuşi: „Mănuşile nu sunt obligatorii şi pentru cetăţeni. Diseară este o şedinţă de guvern în care vor fi supuse aprobării şi măsurile luate în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi cu siguranţă şi noi vom completa deciziile într-o nouă şedinţă a Comitetului Judeţean, cu măsurile care se iau prin HG. Suntem într-o zonă roşie, aş putea spune”.

„Au fost zile în care ne-au transmis teste de 7 – 8 zile. Deci din 21 – 22 ne-au venit teste acum trei zile, când am avut 130 de cazuri. Astăzi (miercuri – n.r.) avem 84 de cazuri dar sunt şi teste venite din urmă. Suntem în zonă roşie cu o infectare destul de accelerată”, a mai precizat prefectul de Dâmboviţa.