• Temperaturile extreme din vestul Statelor Unite au dus la incendii de vegetație.
  • În Death Valley, California, s-a stabilit record de temperatură: 54.4 grade Celsius.
  • Mai multe orașe au fost evacuate din cauza incendiilor.

În California și Nevada continuă să fie temperaturi-record. În cea mai călduroasă zonă din California, Death Valley, s-au înregistrat 54 de grade Celsius. Mai multe orașe au fost evacuate din cauza incendiilor de vegetație provocate de căldura sufocantă.

Pompierii s-au luptat cu flăcările care s-au întins pe o suprafață de 362 de kilometri pătrați. 31 de milioane de americani se află în zonele afectate.

Citește și Peste 5 milioane de oameni mor anual din cauza temperaturilor extreme. Cea mai mare rată a deceselor, în Europa

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Temperaturile extreme au ucis deja peste 200 de oameni. Persoanele evacuate au adunat ce au avut la îndemână și speră ca focul să nu le distrugă locuințele.

„Am pierdut tot, toate lucrurile pentru care am lucrat, toți acești ani .. totul s-a dus”, a reacționat Kelley Grosso, una dintre persoanele evacuate.

„Mi-am aruncat niște haine într-o geantă, am apucat să mă încalț, l-am luat pe el din pat și am fugit. Sper ca totul să fie în continuare acolo când mă voi întoarce”, a spus John Hanson, localnic.