• A izbucnit un incendiu de vegetație în Parcul Național Porțile de Fier.
  • Arde o suprafață de 5-6 hectare.
  • Autoritățile au chemat în sprijin un elicopter.

UPDATE 20.00. 80% din focarele incendiului izbucnit în Parcul Naţional Porţile de Fier au fost stinse

Pompierii mehedințeni și angajații Ocolului Silvic Orșova au reușit să limiteze incendiul izbucnit în pădurea de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier.

„Deși nu a fost disponibilă mobilizarea resurselor aeriene pentru a interveni de la înălțime, până la ora 18.00 forțele de intervenție din teren au reușit să lichideze circa 80% din focare”, anunță ISU Mehedinți.

UPDATE 17.00. Pompierii nu pot ajunge cu autospecialele cu apă, așa că acționează cu lopețile

Este incendiu în Parcul Natural Porțile de Fier, din Mehedinți. Aproximativ 6 hectare de pădure de pin sunt cuprinse de flăcări. Focul ar fi izbucnit noaptea trecută, din cauza fulgerelor.

Recomandări

SUA AJUTĂ GAZA
AJUTORUL ACORDAT UCRAINEI, ÎN IMPAS
CIOLACU ENUMERĂ NEVOILE EUROPEI
BIDEN CONFUNDĂ GAZA CU UCRAINA
DE CE A MURIT THOMAS KINGSTON
OLANDA ȘI UCRAINA AU ACORD BILATERAL

Efectivele au fost suplimentate gradual, în prezent, la fața locului acționând 17 pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova. În sprijin, a fost solicitat și un elicopter care va efectua o primă recunoaștere aeriană pentru a evalua situația.”, a spus, la Aleph News, Raluca Târcă – purtător de cuvânt ISU Mehedinți.

Focul se manifestă în zona Dubova- Tișovița, o zonă greu accesibilă. Pompierii nu pot ajunge cu autospecialele cu apă, așa că acționează cu lopețile. În zonă sunt foarte multe specii de animale și păsări, însă acestea s-ar putea salva singure, spune Amalia Dumbravă, biolog în cadrul Parcului Natural Porțile de Fier.

„Pădurea respectivă este o pădure de pin, care a fost plantată acum câteva zeci de ani. Vegetația per ansamblu, habitatul, asociațiile vegetale vor avea mai mult de suferit. Ele se pot reface, la anul sperăm să avem refăcută măcar partea de vegetație ierboasă”, a explicat Amalia Dumbravă – biolog Parcul Natural Porțile de Fier Mehedinți.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un incendiu de vegetație a izbucnit vineri în Parcul Național Porțile de Fier, în județul Mehedinți. Este afectată o suprafață de 5-6 hectare, iar autoritățile au chemat în sprijin un elicopter.

Potrivit ISU Mehedinți, pompierii intervin vineri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată și litieră într-o pădure de rășinoase din Parcul Natural Porțile de Fier, zona Dubova – Tișovița.

Din primele estimări, incendiul se manifestă pe o suprafață de circa 5 – 6 hectare.

Efectivele de intervenție au fost suplimentate gradual. În prezent, la fața locului acționează 17 pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și lucrători ai Ocolului Silvic Orșova.

Autoritățile au solicitat în sprijin și un elicopter care va efectua o recunoaștere aeriană pentru a evalua situația.