• Schimbarea climatică provoacă tot mai multe dezastre.
  • Datele oficiale arată că incendiile sunt din ce în ce mai mari și mai dese, în Spania.
  • Doar în primele opt luni ale anului, focul a distrus mai mult teren forestier, decât media din ultimul deceniu.

Un incendiu din sudul Spaniei a devastat tot în calea sa. Peste 2.600 de oameni și-au părăsit casele, în zona turistică Costa del Sol.

Incendiul a durat 5 zile, a devastat 7.700 de hectare de teren forestier, iar fumul negru a putut fi observat de la kilometri distanță.

Sâmbătă, 40 de kilometri erau cuprinși de flăcări. Însă, între timp, un nou incendiu a izbucnit în apropiere, spun autoritățile.

Până luni, focul s-a extins deja pe 85 de kilometri.

„Atât de multe unități, atât de multe pregătiri, nu știu cum să explic și tot nu au reușit să reducă incendiul. Nu înțeleg. Nu știu pe cine să învinovățesc, nu pe Infoca, ei au lucrat – un singur om a murit. Nu știu cine este de vină”, spune José Ruíz, localnic.

După 4 zile de muncă (acum a cincea) încercând să stingem focul, pentru că e solicitant, te simți obosit, dar astăzi a fost o zi bună, pentru că a plouat puțin și asta ne-a ajutat să stingem focul. Ca pompieri locali, suntem aici din primul minut, am fost primii care au sosit, cu echipele noastre din Estepona și Manilva, de atunci nu am mai ieșit din foc”, a afirmat Francisco Soriano, director companie pompieri.

Schimbarea climatică provoacă tot mai multe dezastre. Datele oficiale arată că incendiile sunt din ce în ce mai mari și mai dese, în Spania. Doar în primele opt luni ale anului, focul a distrus mai mult teren forestier, decât media din ultimul deceniu.