• Focul a izbucnit în zona unde se usucă hârtia și se manifestă cu flăcări imense și degajări mari de fum
  • Focul a izbucnit în zona unde se usucă hârtia
  • Șase oameni au primit îngrijiri
  • Incendiul a fost stins după 3 ore, fiind distruse mai multe utilaje și linii tehnologice

UPDATE 20.45. „Continuitatea business-ului nu a fost afectată”, informează compania

În cursul zilei de ieri, la fabrica noastră din Dej a izbucnit un incendiu. Din fericire, personalul nostru a fost evacuat, urmând protocolul intern pentru astfel de incidente. Șase dintre colegii noștri au avut nevoie să fie evaluați de către echipajele de urgență care au fost prezente la fața locului, conform cu procedura; nu au necesitat alte îngrijiri medicale. Le mulțumim încă o dată echipajelor de pompieri care au stins incendiul. Daunele sunt exclusiv de natură materială. Doar una dintre mașinile de produs hârtie tissue este afectată, dar celelalte mașini și liniile de converting funcționează în parametri normali. Aceasta este o situație specifică și avem procedurile potrivite pentru a evita producerea unor astfel de incidente pe viitor. Continuitatea business-ului nu a fost afectată și am început deja procesul de reconstrucție. Compania își va desfășura activitatea în mod obișnuit”, informează reprezentanții companiei care dețin fabrica Pehart din Dej.

UPDATE 20.30. Incendiul a fost stins. Șase oameni au primit îngrijiri medicale

Potrivit ISU Cluj, toate focarele au fost lichidate de pompieri după o intervenție care a durat mai bine de trei ore, la fabrica de hârtie igienică din Dej.

Paramedicii SMURD au consultat șase persoane cu suspiciuni de intoxicație cu fum sau arsuri ușoare. Nici una dintre acestea nu a necesitat transport la spital sau investigații suplimentare.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

În urma incendiului au fost distruse mai multe utilaje și linii tehnologice din cinci încăperi și o porțiune din acoperișul halei, totalizând o suprafață de circa 3.000 de metri pătrați.

Pompierii serviciului privat din cadrul fabricii rămân să supravegheze zona.

Deocamdată nu se știe din ce cauză a izbucnit incendiul.

Știre inițială

Un incendiu violent a izbucnit, joi seara, la o fabrică ce produce hârtie igienică, în Dej, județul Cluj. Focul a izbucnit în zona unde se usucă hârtia și se manifestă cu flăcări imense și degajări mari de fum.

Incendiul a izbucnit la fabrica din localitatea Dej, unde se produce o cunoscută marcă de hârtie igienică.

Se pare că focul a izbucnit în zona unde se usucă hârtia.

Hala are aproape 10.000 de metri pătrați.

Până la această oră nu au fost anunțate victime.

Pompierii intervin cu trei autospeciale cu apă și spumă, care au sunt suplimentate cu două autospeciale și o platformă pentru intervenții de la înălțimi.

Focul se manifestă cu flacără violentă și degajare mare de fum.