• ISU Prahova: O persoană decedată a fost găsită în hala incineratorului de la Brazi. Pompierii încă intervin pentru lichidarea incendiului.
  • ISU Prahova: „Se dă în continuare cu apă, dar în momentul de față nu mai sunt focare vizibile”.
  • Garda de Mediu Prahova: „Incendiul de manifestă în interiorul incineratorului”.
  • Un incendiu a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri în hala unei firme care se ocupă de colectarea deșeurilor periculoase din comuna Brazi, județul Prahova.
  • Autoritățile au emis mesaj Ro-Alert din cauza fumului dens degajat.

UPDATE 08:31. O persoană decedată a fost găsită în hala incineratorului de la Brazi. Pompierii încă intervin pentru lichidarea incendiului

O persoană a fost găsită în hala incineratorului din Brazi, afectată de un incendiu care a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri.

Potrivit ISU Prahova, pompierii intervin încă pentru lichidarea incendiului de la fabrica de incinerare a deșeurilor din Brazi.

UPDATE 08:00. ISU Prahova: „Se dă în continuare cu apă, dar în momentul de față nu mai sunt focare vizibile”

„Se dă în continuare cu apă, iar în momentul de față nu mai sunt focare vizibile, însă cu siguranță arde mocnit pe dedesubt, acolo unde nu avem acces să ajungem cu apă. Colegii au pătruns în zona afectată, acolo unde am presupus că poate fi persoana și au găsit-o”, a transmis ISU Prahova.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Știrea inițială

Garda de Mediu Prahova scrie pe Facebook că a fost anunțată prin apel la 112 despre izbucnirea incendiului la platforma incineratorului din localitatea Brazi.

Echipa a constatat că incendiul se manifesta în interiorul incineratorului, dar fumul degajat în atmosferă era dens din cauza arderii necontrolate a deșeurilor existente.

Garda de Mediu Prahova: „Incendiul de manifestă în interiorul incineratorului”

„În cursul dimineții de astăzi, 02.06.2021, ora 02:45, Comisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu a fost anunțat prin apel 112 despre izbucnirea unui incendiu pe platforma incineratorului SC ECO BURN SRL din localitatea Brazi, județul Prahova. Echipa de permanență din cadrul comisariatului s-a deplasat în teren. Din primele constatări la fața locului, incendiul se manifestă în interiorul incineratorului, cu degajare de fum dens în atmosferă datorită arderii necontrolate a deșeurilor existente. Incendiul este încă în desfășurare.

Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT.

Măsurătorile indicatorilor de calitate ai aerului monitorizați cu stațiile fixe de monitorizare din Municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, nu au prezentat creșteri sau depășiri.

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Prahova va continua verificările pe amplasament. Cauza incendiului urmează să fie stabilită de ISU”, scrie în mesajul de pe Facebook postat de Garda de Mediu Prahova.

Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați

Potrivit ISU Prahova, la fața locului au fost mobilizate 6 mașini de stingere, 2 autoscări, o ambulanță SMURD și 1 autospecială de primă intervenție și comandă.

Incendiul se manifestă generalizat pe o suprafață de 4.000 de metri pătrați, iar având în vedere fumul dens a fost emis mesaj Ro-Alert de avertizare a populației.

Incendiul a fost localizat. În total, 53 de pompieri intervin pentru lichidarea incendiului.

Potrivit ISU Prahova, în curtea firmei a fost găsită o bicicletă, motiv pentru care se ia în calcul ipoteza ca în interiorul halei să fie surprinsă o persoană.

Intervenția este îngreunată din cauza faptului că plafonul halei s-a prăbușit, iar echipajele nu pot pătrunde în interior.