• Un bloc termoizolat de zece etaje a luat foc în Sectorul 5. Cel putin 12 masini de politie, opt de autospeciale de stingere și zece ambulante au fost prezente la fața locului.
  • Potrivit viceprimarului din Sectorul 5, Mircea Nicolaidis, pompierii au reușit să stingă focul.
  • Până la acest moment s-au autoevacuat 112 persoane. Dintre ele, opt sunt asistate medical, iar două vor fi transportate la spital.

UPDATE 23:14 – Incendiul este stins. 16 apartamente au fost avariate

Locatarii celor 16 apartamente nu se vor putea întoarce în seara aceasta în propriile locuințe.

UPDATE – Peste 120 de persoane au ieșit din apartamente în urma incendiului din blocul din Sectorul 5

În urma incendiului izbucnit sâmbătă seara în Sectorul 5 al Capitalei au ieșit din apartamente 112 persoane, iar alte 11 au fost evacuate, spun reprezentanții ISU București – Ilfov. Opt persoane sunt evaluate din punct de vedere medical și două vor fi transportate la spital.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI

Echipele de căutare – salvare sunt constituite la fiecare nivel al blocului cu zece etaje de pe strada Baciului, din Sectorul 5 al Capitalei, pentru a verifica dacă au fost persoane surprinse de incendiu.

Până la acest moment s-au autoevacuat 112 persoane. Dintre ele, opt sunt asistate medical, iar două vor fi transportate la spital.

De asemenea, 11 persoane au fost evacuate de forțele de interventie, dintre care o persoană supraponderală și două care erau imobilizate.

Focul s-a manifestat la fațada clădirii, de la etajul doi la etajul zece.

Pompierii caută alte posibile victime, urmând ca apoi să facă cercetări, împreună cu polițiștii, pentru stabilirea cauzelor izbucnirii incendiului.

UPDATE

Cinci persoane au nevoie de îngrijiri medicale și sunt deja în ambulanțe, iar șase persoane au fost intoxicate.

Potrivit viceprimarului din Sectorul 5, Mircea Nicolaidis, pompierii au reușit să stingă focul.

UPDATE 10:27

Pentru stingerea incendiului s-a acționat din exterior utilizând autoscara. De asemenea, au fost constituite echipe de căutare-salvare a posibilelor persoane surprinse de incendiu.

La acest moment acționează 14 autospeciale cu apă și spumă.

UPDATE ORA 10:21

Nu există un bilanț al evacuărilor, multe persoane au ieșit singure, altele au fost scoase de către pompieri.

Știre inițială:

Un bloc termoizolat de zece etaje a luat foc în Sectorul 5. Cel putin 12 masini de politie, opt de autospeciale de stingere și zece ambulante sunt prezente la fața locului.

În zona str. Baciului numărul patru, Sector 5, a izbucnit un incendiu într-un apartament situat la etajul doi, care s-a propagat pe fațada blocului până la etajul zece.

La fața locului au fost direcționați polițiști locali din cadrul Poliției Locale Sector 5, iar lucrătorii din cadrul ISUBIF acționează pentru localizarea și stingerea incendiului.

Până în acest moment, nu sunt informații cu privire la înregistrarea de victime omenești sau persoane evacuate din bloc.