• Într-un spital din Ucraina, a avut loc un incendiu la secția ATI.
  • Trei pacienți au murit în urma tragediei, iar patru persoane au fost rănite.

Trei pacienţi au murit după ce a izbucnit un incendiu la ATI, într-un spital din Ucraina. Focul a pornit de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui decedat de COVID. Lumânarea a fost aprinsă de unul dintre angajaţii spitalului, lângă cinci concentratoare de oxigen.

Alte patru persoane (dintre care trei medici) au suferit arsuri grave şi sunt tratate. Incidentul a avut loc în Kosiv, în vestul Ucrainei, marți.

Ignorarea legilor cele mai elementare ale fizicii şi nerespectarea regulilor de siguranţă au dus la pierderi irecuperabile“, spun paramedicii care au intervenit de urgenţă.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Nu este primul incendiu de acest fel din Ucraina. În februarie, au avut loc două incendii, iar ambele au curmat vieţi, scrie Mediafax.

În septembrie, un incediu la un spital ce trata pacienţi COVID a ucis 14 persoane, în nordul Macedoniei, iar în decembrie 2020, 10 oameni au murit într-un spital din Gaizantep, Turcia.

BBC aminteşte şi de incendiul din noiembrie 2020, din spitalul din Piatra Neamţ. 10 oameni au murit în acea zi. În zilele următoare au murit alți 5. Medicul Cătălin Denciu, care era de gardă, a sărit în foc să îşi salveze pacienţii şi a fost rănit grav, fiind transportat, pentru îngrijiri medicale, la un spital din Belgia.

Ulterior, în august 2021, Adrian Cuculis, avocatul rudelor unei victime, a spus care sunt rezultatele. Echipamentele medicale s-au aprins de la candelele din salon.

Se aflau niște candele în salonul unde s-a produs deflagrația. Cauzele incendiului erau conturate încă de pe atunci, dar acum devin și mai clare. Va trebui să ne așteptăm ca pe perioada imediat următoare mai multe persoane vor fi puse sub acuzare, în condițiile în care raportul este dezastruos la adresa spitalului, în sensul în care nu au mai fost făcute investiții de mai bine de 10 ani. Inclusiv conductele care transportau oxigenul nu erau revizuite așa cum ar fi trebuit“, a explicat Cuculis.