• O pacientă a Secţiei de psihiatrie Craiova a dat foc unei saltele din rezerva în care se afla.
  • Pompierii spun că focul a fost stins în 20 de minute, iar pacienţii nu au fost răniţi.
  • Medicul de gardă şi doi rezidenţi au sărit pe geam, de la etajul 1 al clădirii.
  • Secţia Psihiatrie nu are scară de incendiu şi nici detectoare de fum.

Încă un spital din România a fost cuprins de flăcări. Aseară, trei rezerve de la Spitalul de Neuro-psihiatrie din Craiova au ars, după ce o pacientă a dat foc unei saltele.

41 de pacienţi se aflau în acel moment în spital. Toţi au fost evacuaţi de personalul medical până la sosirea pompierilor. Medicul de gardă şi doi rezidenţi au ajuns la spital cu fracturi. Cei trei au sărit de la geamul camerei de gardă, situat la primul etaj al clădirii.

Bogdan Vlăduţoiu – inspector şef ISU Dolj: “Este vorba despre trei cadre medicale care au fost surprinse de incendiu într-o încăpere situată la etajul 1 al pavilionului. Incendiul se manifesta la parterul pavilionului, la una dintre rezervele în care era cazat unul dintre pacienţi şi propagat, apoi, la rezervele învecinate.”

Secţia de Psihiatrie are autorizaţie pentru securitate la incendiu, de la ISU, din anul 2015. La finalul lunii februarie, pompierii au făcut aici simulări, iar personalul a participat și el. Anca Tudor, managerul Spitalului, îți spune
că toţi pacienţii au fost evacuaţi conform protocoalelor.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă. Încearcă să afle cum a ajuns o brichetă la o pacientă cu probleme psihice.


UPDATE 22.30: 41 de pacienți au fost scoși din saloanele spitalului

În total, 41 de pacienți au fost scoși, în stare bună, din saloanele clinicii din Craiova. Ei au fost scoși de personalul până la sosirea pompierilor.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Surse locale au precizat pentru Aleph News că incendiul a pornit de la parterul clădirii, dintr-o rezervă unde era o pacientă și s-a extins la alte două rezerve.

În cea de-a treia rezerva se afla internat un supraponderal, pe care l-au scos cei din spital.

Potrivit sursei citate, deasupra rezervelor care ardeau se află camera de gardă, unde erau trei medici. Ei s-au speriat de fum și au sărit pe geam de frică.

Incendiul a fost stins în 20 de minute de la localizarea lui de către pompieri.

UPDATE 21.50: Medicii s-au speriat de fum și au sărit pe geam

Ministerul Sănătății informează că, din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat.

„În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital”, conform Ministerului Sănătății.

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.

Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un incendiu a izbucnit, luni seara, la Clinica de Psihiatrie din Craiova, anunță autoritățile locale.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, au anunțat reprezentanții IPJ Dolj.

Potrivit Ministerului Sănătății, patru saloane au fost inundate cu fum.

„Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum. La acest moment, patru persoane necesită îngrijiri, dintre acestea trei sunt cadre medicale și una este pacient”, conform Ministerului Sănătății.