Incident la Marius Nasta. Opt mașini de pompieri au intervenit după ce a ieșit fum dintr-un ventilator al secției mobile ATI

  • Din primele informații, este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din curtea instituției
  • Opt mașini de pompieri au intervenit
  • Voiculescu: Nu există victime, nu a existat foc, doar mulți pacienți la fața locului
  • Cei șapte pacienți aflați în unitatea mobilă, dintre care cinci intubați, vor fi relocați

UPDATE 23.18 Beatrice Mahler: „Niciun pacient nu este intubat

Beatrice Mahler, manager Marius Nasta: „A fost un incident cu flamă deschisă la generatorul unității mobile. Pacienții sunt bine, sunt mutați în spital, avem locuri. Niciun pacient nu este intubat. sunt ventilați non-invaziv, cu forme severe. Doar 2 pacienți vor merge în secția de terapie intensivă Covid“.

UPDATE 23.10 Raed Arafat: „Nu era foc cu flacără în tirul ATI. Vom face verificări la celalalte tiruri de ATI

Raed Arafat: „Nu era foc cu flacără în tirul ATI. Probabil a fost ceva la exteriorul tirului. Echipele sunt acolo la acest moment, nu sunt probleme. O să aflăm care e cauza fumului. Probabil pacienții vor fi relocați“.

Vom face verificări la celalalte tiruri de ATI“, a mai spus Arafat.

UPDATE 23.06 Vlad Voiculescu: „Toți pacienții sunt în ordine

Vlad Voiculescu a ajuns la fața locului. Ministrul Sănătății a declarat: „Este vorba de un generator. Toți pacienții sunt în ordine. Nu este nimic care să ne producă îngrijorare, pacienții acum sunt evacuați. Nu există victime, nu a existat foc, doar mulți pacienți la fața locului. Sunt pacienți care nu au necesitat intubare. Oamenii sunt speriați, cineva care era de gardă a văzut fum și a chemat pompierii. Foarte bine a făcut.“

UPDATE 23.00 Nu sunt victime. 7 pacienți au fost scoși din unitatea respectivă. Incendiul a fost minor

Din primele informații, este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exeriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum.
În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților.

Toți pacienții rămân internați în institut.

Știrea inițială

Un incendiu a izbucnit duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri se află la fața locului. 

ISU a anunțat că în urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degaja fum de la un ventilator exterior al unității mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta.

În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți.

Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD.

În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital.