Incendiu la o mină din Rusia. 139 de mineri sunt blocaţi în subteran

A sofa set on fire by protesters burns in a street in West Philadelphia on October 27, 2020, during a demonstration against the fatal shooting of 27-year-old Walter Wallace, a Black man, by police. Hundreds of people demonstrated in Philadelphia late on October 27, with looting and violence breaking out in a second night of unrest after the latest police shooting of a Black man in the US. The fresh unrest came a day after the death of 27-year-old Walter Wallace, whose family said he suffered mental health issues. On Monday night hundreds of demonstrators took to the streets, with riot police pushing them back with shields and batons.,Image: 565918884, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no Sursa foto: Profimedia
  • Un incendiu a izbucnit duminică la o mină de cărbune din Siberia.
  • 139 de mineri sunt blocaţi în subteran.
  • În luna noiembrie, la o altă mină din aceeaşi regiune, o explozie a ucis 51 de persoane.

Un incendiu a izbucnit duminică la o mină de cărbune din Siberia, iar 139 de mineri sunt blocaţi în subteran. În luna noiembrie, la o altă mină din aceeaşi regiune, o explozie a ucis 51 de persoane.

Un incendiu a izbucnit duminică la o mină de cărbune din Siberia, a anunţat agenţia de presă TASS preluată de Reuters. Serviciile de urgenţă desfăşoară operaţiuni pentru a scoate la suprafaţă 139 de mineri.

Pentru moment există rapoarte contradictorii cu privire la numărul de mineri blocaţi în subteran. Agenţia de presă RIA a raportat iniţial 128 de mineri în subteran, iar Agenţia Interfax a anunţat că 10 persoane au fost scoase la suprafaţă.

Mina Ruban din Regiunea Kemerovo din Rusia este deţinută de compania de cărbune SUEK, care încă nu a transmis un comunicat oficial. De asemenea, nu se ştie cu exactitate ce a provocat incendiul.

Tot în regiunea Kemerovo, în luna noiembrie a avut loc o explozie la o altă mină care a dus la moartea a 51 de persoane. Ulterior, proprietarul a fost reţinut. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat conducerea companiei că a falsificat datele despre metanul din mină.