• Incendiul ar fi fost provocat de un pacient care se afla în izolator. Acesta se află printre cele 6 persoane intoxicate cu fum care au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Slatina.
  • A fost activat Planul Roșu de Intervenție.
  • 36 de pacienți au fost evacuați.
  • S-a produs un incendiu la Secția de Psihiatrie a SJU Slatina.
  • Incendiul s-a manifestat la parterul clădirii și la primul etaj al acesteia.

36 de pacienți internați la Secția de Psihiatrie a Spitalului din Slatina au fost evacuați, miercuri, din cauza unui incendiu izbucnit în clădire.

Incendiul s-a produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Slatina.

Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivelul parterului și la etajul întâi.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

UPDATE 12:35 Incendiul ar fi fost provocat de un pacient care se afla în izolator. Acesta se află printre cei 6 intoxicați cu fum

„Am avut un incediu într-un izolator, unde aveam un pacient care intrase în sevraj și a fost izolat în această încăpere. Se pare că de aici a pornit incendiul. Pacienții au fost evacuați în timp record. Nu avem victime. 6 dintre pacienți au intoxicații ușoare cu fum și au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență Slatina și sunt în afara pericolului. Erau 37 internați. Între timp, unul a fost externat înainte de acest incident, în această dimineață. 29 erau pacienți acuți si 7 pacienți cronici.

Pacientul care a provocat incendiul se află printre cei intoxicați și se află în afara oricărui pericol. Saloanele nu cred că au fost afectate, doar fumul care s-a răspândit în clădire. Doar izolatorul a luat foc. Incediul a fost localizat și nu s-a extins în toată clădirea. (…) La parterul clădirii se afla pacientul de la care a pornit incendiul”, a declarat Dan Stana, manager SJU.

UPDATE 12:29 Șase pacienți nu au leziuni sau suferă doar de atac de panică

„Codul roșu s-a activat. Până acum sunt 6 pacienți care nu au leziuni sau au doar atac de panică. Nu știm exact numărul de pacienți care mai trebuie să ajungă”, a declarat Dr. Florin Popa, purtător de cuvânt SJU Slatina.

UPDATE 12: 16 Pentru gestionarea situației se acționează astfel:

  • ISU OT: 4 mașini stingere, 1 Autoscară, 1 descarcerare, 7 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ;
  • ISU DJ: 1 mașină stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 2 ambulanțe SMURD, 1 Spital Mobil;
  • ISU TR: 1 autospecială transport victime multiple, 2 Ambulanțe SMURD;
  • ISU VL: 2 ambulanțe SMURD.

UPDATE 12:14 A fost activat Planul Roșu de Intervenție

„La momentul apelului la 112, au fost alertate chipaje de la Detașamentul Slatina și a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La sosirea primelor echipajelor incendiul se manifesta cu degajare mare de fum la parterul clădirii. Acea sală a fost inundată cu fum. Toate persoanele au fost evacuate. Există echipe care verifică toate încăperile. Au fost evacuați 36 de pacienți”, a declarat Lt. Alin Băsășteanu pentru Aleph News.