• Un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.
  • Angajații au evacuat șapte pacienți, iar pompierii zece pacienți.
  • Conform ISU Neamț, incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile.

Am fost la un pas ca tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț să se repete. De data asta, un incendiu a avut loc la subsolul spitalului municipal din Roman, Neamț.

Fumul a intrat în secția de psihiatrie, așa că 17 pacienți au fost evacuați.
Un infirmier, un medic și doi pacienți au fost luați cu SMURD-ul,
după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Incendiu la secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman: Care ar fi fost cauza

Irina Popa, purtător de cuvânt ISU Neamț: „Prin apel la 112, în jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la secția de psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD.

Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatură din tablă cu un grup sanitare situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1. Etajul clădirii era inundat de fum.

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către persoanlul aflat la locul de muncă. Pompierii au evacuat încă zece pacienți. Doi pacienți, două cadre medicale, un medic și un infirmier au fost transportați la CTU Roman de către ambulanțele SMURD.

Aceștia au suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon. 7 pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie din Roman, iar alți 8 pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii. A fost activat planul roșu de intervenție la nivelul județului Neamț.

Cauza probabil pentru producerea acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise”.

Sursa Foto: ISU Neamț

Cauza probabilă a incendiului

Pompierii au fost notificați în jurul orei 02:55 despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman.

Conform ISU Neamț, incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al spitalului. Etajul clădirii era inundat de fum.

Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă.

Pompierii au evacuat încă 10 pacienți.

Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Aceștia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie „Sf Nicolae” Roman din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.