• Un incendiu s-a declanșat, marți, pe acoperisul magazinului Prosper, Calea 13 Septembrie din București, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
  • Zona este acoperită de un nor de fum. Actioneaza la fața locului opt autospeciale de stingere și două autoscări.
  • Se poate observa o degajare mare de fum, iar flacarile s-au răspândit spre fațada clădirii.

UPDATE 18:55

Incendiul a fost localizat, iar suprafața totală afectată este de aproximativ 1.200 de metri pătrați.

Potrivit Inspectorului-şef al IGSU Orlando Şchiopu, peste 200 de persoane s-au autoevacuat din mall şi alte 50 dintr-un bloc aflat în apropiere, unde incendiul s-a extins. Acoperișul și suprafața au ars în urma incendiului.

Update 18:15

Un total 27 de autospeciale de stingere, 6 autoscări și două autospeciale pentru descarcerare intervin în acest moment pe Calea 13 Sepptembrie pentru limitarea proprorțiilor incendiului dezastruos. Flăcările se răspândesc violent pe toată suprafața clădirii din cauza vântului puternic.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

UPDATE 18:05

În acest moment au intervenit asupra focului unsprezece autospeciale de stingere și patru autoscări. Sunt prezente și două echipaje Smurd. Poliția se află la fața locului pentru a dirija circulația și a ușura cât mai mult invervenția pompierilor. Există riscul de prăbușire și de explozie. Cei care locuiesc în zonă sunt sfătuiți să evacueze zona.

Update 17:55

Flăcările s-au extins tot mai mult, iar degajarea mare de fum este îngrijorătoare. Persoanele aflate în zona incendiului au fost rugate să ia măsuri de autoprotecție și să evacueze zona.

Știre inițială

Un incendiu s-a declanșat, marți, pe acoperisul magazinului Prosper, Calea 13 Septembrie din București, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Zona este acoperită de un nor de fum. Actioneaza la fața locului opt autospeciale de stingere și două autoscări. Se poate observa o degajare mare de fum, iar flacarile s-au răspândit spre fațada clădirii.

Vântul puternic influențează degajările mari de fum, motiv pentru care solicitam inchiderea ferestrelor pentru toate locuintele din zona, la ora transmiterii acestei știri nu s-au raportat victime.

În momentul de față se procedeaza la evacuarea persoanelor, însă nu sunt raportate victime.

ISU a emis o avertizare telefonică de incendiu pentru zona 13 Septembrie. Avertizarea telefoică a bruiat câteva secunde conferința de presă de la Cotroceni.