• Un incendiu de proporţii a izbucnit în noaptea de marţi spre miercuri pe Muntele Pietricica, în apropierea oraşului Piatra Neamţ.
  • Flăcările se extind cu viteză şi se apropie de zonele locuite.
  • Vântul foarte puternic îngreunează intervenția echipajelor. Până în prezent nu a ars decât vegetație uscată.

UPDATE

Ora 2.00: Incendiul a fost stins, potrivit Ziar Piatra Neamt. Flăcările nu au ajuns la zona de locuințe, nu a fost înregistrată nici o victimă.

Pentru stingerea incendiului și limitarea riscului s-au mobilizat forțe din Neamț și din alte județe. După 2 ore de luptă cu flăcările care au pus în dificultate pompierii din cauza vântului puternic, incendiul a fost stins, anunță Primăria Piatra-Neamț.

„Incendiul de pe Pietricica a fost stins. Echipaje ale detașamentelor ISU, ajutați de voluntari de la Biroul Managementul Situațiilor de Urgență și de la societățile Publiserv și Salubritas intervin pentru eliminarea tuturor riscurilor. Zona va fi supravegheată toată noaptea. Mulțumim ISU Neamț pentru intervenția promptă!”a transmis Primăria.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

O adevărată tragedie a fost evitată. Cauza incendiului nu a fost încă stabilită.

Știrea inițială

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri pe Muntele Pietricica, în apropierea orașului Piatra Neamț. Flăcările se extind cu viteză și se apropie de zonele locuite.

Numeroase echipaje de pompieri intervin la fața locului și încearcă să oprească flăcările care se îndreaptă către casele aflate pe versant.

Vântul foarte puternic îngreunează intervenția echipajelor. Până în prezent nu a ars decât vegetație uscată.

Martorii oculari susțin că incendiul este foarte aproape de primele case. În apropiere se află și o mănăstire.

Focul este vizibil din cea mai mare parte a orașului Piatra Neamț. În unele zone ale municipiului, rețelele de electricitate nu mai funcționează.

Au fost solicitate forțe în sprijin de la ISU Iași, anunță pompierii. La fața locului merg echipe din rezerva operativă din cadrul Secției de Pompieri Tg. Frumos și Detașamentul 2 de Pompieri Iași.

În prima fază a intervenției la Piatra Neamț pleacă două autospeciale de stins incendii cu echipaj complet și o autocisternă transport apă, anunță reprezentanții ISU Iași. De asemenea, a fost solicitat ajutorul ISU Bacău.