• O conductă din uriaşul câmp de gaze Urengoyskoye din Rusia s-a spart şi a provocat un incendiu uriaş.
  • Gigantul energetic Gazprom a anunţat că incendiul a izbucnit parcursul nopţii la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia.
  • Un incendiu uriaş a izbucnit la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia ameninţând aprovizionarea Europei, anunţă Daily Mail.

O conductă din uriaşul câmp de gaze Urengoyskoye din Rusia s-a spart şi a provocat un incendiu uriaş. Incidentul a avut loc joi, iar flăcările au fost stinse. Totuşi, incidentul stârneşte temeri legate de întreruperi ale aprovizionării şi de creşteri de preţuri, deoarece zăcământul alimentează Europa prin intermediul gazoductului Yamal-Europa.

Gigantul energetic Gazprom a anunţat că incendiul a izbucnit parcursul nopţii la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia.

Incendiul a avut loc la ora 2:30 dimineaţa pe 16 iunie (…) Nu s-au înregistrat victime. La ora 4 dimineaţa, incendiul a fost stins”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Daily Mail.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Reprezentanţii Gazprom au mai spus că încă analizează amploarea pagubelor şi că nu a existat nicio întrerupere a livrărilor.

Ultima dată când un incendiu a afectat regiunea, în august anul trecut, au urmat o scădere considerabilă a producţiei şi o creştere a preţurilor.

Acesta este cel mai recent incident care se produce la instalaţii cheie ale Rusiei. În contextul războiului cu Ucraina, incendiile repetate au provocat suspiciuni de sabotaj.