Incendiu uriaş la cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia. Europa ar putea rămâne fără gaze de mâine

O conductă din uriaşul câmp de gaze Urengoyskoye din Rusia s-a spart şi a provocat un incendiu uriaş. Incidentul a avut loc joi, iar flăcările au fost stinse. Totuşi, incidentul stârneşte temeri legate de întreruperi ale aprovizionării şi de creşteri de preţuri, deoarece zăcământul alimentează Europa prin intermediul gazoductului Yamal-Europa.

Gigantul energetic Gazprom a anunţat că incendiul a izbucnit parcursul nopţii la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia.

Incendiul a avut loc la ora 2:30 dimineaţa pe 16 iunie (…) Nu s-au înregistrat victime. La ora 4 dimineaţa, incendiul a fost stins”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Daily Mail.

Reprezentanţii Gazprom au mai spus că încă analizează amploarea pagubelor şi că nu a existat nicio întrerupere a livrărilor.

Ultima dată când un incendiu a afectat regiunea, în august anul trecut, au urmat o scădere considerabilă a producţiei şi o creştere a preţurilor.

Acesta este cel mai recent incident care se produce la instalaţii cheie ale Rusiei. În contextul războiului cu Ucraina, incendiile repetate au provocat suspiciuni de sabotaj.

Exit mobile version