• Două biserici, o bibliotecă și un centru comunitar au fost distruse în incendiu.
  • Incendiul a izbucnit pe proprietatea unei fabrici de cherestea deținută de Roseburg Forest Products.
  • 200 de pompieri se luptă pentru a stinge incendiul la sol și din aer.

Un incendiu de vegetație din California a rănit „mai multe persoane” și a distrus mai multe case, în timp ce peste 7.500 de locuitori au fost nevoiți să evacueze. Incendiul Mill din nordul Californiei s-a extins la peste 1.000 de hectare și amenință micile orașe Weed, Lake Shastina și Edgewood, potrivit Biroului șerifului din comitatul Siskiyou.

Suzi Brady, o purtătoare de cuvânt a Cal Fire, a declarat că mai multe persoane au fost rănite și transportate la spital, dar nu cunoaște amploarea rănilor, relatează Associated Press. Ea a declarat reporterilor că incendiul a fost alimentat de vânturi de până la 36 de mile pe oră și că 200 de pompieri se luptă cu el la sol și din aer.

Incendiul a izbucnit pe proprietatea unei fabrici de cherestea deținută de Roseburg Forest Products, la nord de orașul Weed, California. Rebecca Taylor, directorul de comunicare al Roseburg Forest Products, cu sediul în Oregon, a declarat vineri că firma nu știa unde sau cum a izbucnit incendiul.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

„Suntem pur și simplu devastați să vedem că acest incendiu afectează comunitatea în acest fel”, a spus ea. Potrivit KCRA 3, incendiul a pornit de la o clădire înainte de a se extinde la vegetație.

Weed este situat la aproximativ 70 de mile nord de Redding, California, și se află la vest de Muntele Shasta. Un incendiu de vegetație din 2014 din Weed a distrus 110 case și a avariat alte 90. Două biserici, o bibliotecă și un centru comunitar au fost distruse în acel incendiu.