Încep exercițiile navale comune în China. Forțele lui Putin lansează 1.000 de drone pe linia frontului

Forțele navale ruse și chineze au început exerciții militare comune într-un port din sudul Chinei, în pofida criticilor tot mai numeroase din partea NATO, potrivit cărora Beijingul acționează ca un „facilitator decisiv” al invaziei lui Vladimir Putin din Ucraina, scrie The Independent.

Ceremonia de deschidere a exercițiilor a avut loc în orașul Zhanjiang, forțele celor două țări urmând să efectueze diverse simulări de luptă și exerciții de coordonare tactică.

Acestea au loc după ce China a organizat exerciții comune aproape de granița Poloniei, membră NATO, cu Belarus, un aliat apropiat al Rusiei care a contribuit la invazia lui Putin. Ministerul chinez al Apărării susține că exercițiile sale nu au nimic de-a face cu peisajul mai larg al securității internaționale.

Pe câmpul de luptă, Rusia a lansat peste 1.000 de drone pe linia frontului în 24 de ore, potrivit oficialilor ucraineni.

Statul Major al armatei ucrainene a declarat că forțele lui Vladimir Putin le-au atacat trupele cu trei lovituri cu rachete.

O postare pe pagina lor de Facebook a spus: „Potrivit informațiilor, în ultimele 24 de ore, inamicul a lansat trei atacuri cu rachete asupra pozițiilor trupelor și așezărilor noastre, cu utilizarea a patru rachete, 64 de atacuri aeriene (total 97 KAB), a lansat 1168 de drone kamikaze pentru a impresiona, a lansat 4758 de obuze, dintre care 79 – din sisteme de jet salp-fire”.

Exit mobile version