• Din această săptămână, magazinele de la metrou vor fi evacuate.
  • Termenul limită pentru eliberarea magazinelor a expirat în 2 aprilie.
  • Metrorex spune că magazinele funcționează ilegal pe domeniul public al statului.

Începând de astăzi, magazinele de la Metrou ar putea fi evacuate și mai apoi dărâmate. Vineri noaptea a expirat termenul limită dat de Metrorex pentru eliberarea spațiilor.

„Există doar prezumția asta că dacă este o companie de stat și aici sunt perfect de acord cu premierul, cu ce spune, este o gaură fără fund. Mergem înainte cu căile legale, cu evacuare, demolarea acelor spații care nu au forme legale sau a celorlalte măsuri prevăzute de lege. Pe niciunul dintre fronturi, fie că vorbim despre spațiile comerciale sau datele economice ale companiei și pe partea de răspundere a celor care au participat la această acțiune ilegală și au blocat o zi metroul în București, spunea Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, pe 31 martie.

Jurnaliştii Aleph News au vorbit şi despre chirie cu un comerciant şi au făcut nişte calcule.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Ali Iancu a plătit în ultimii 4 ani 1.500 lei/lună pentru un spaţiu de la metrou- staţia Gara de Nord. În restul de 17 ani a plătit circa 1.000 de lei. Aşadar, în 21 de ani de când are acest spaţiu comercial, a plătit 276.000 lei.

Mai mult, am căutat şi cât costă un spaţiu comercial tot în zona Gării de Nord, dar care nu este la metrou: diferenţa de preţ este dublă, circa 44 lei/mp vs 93 lei/mp, atât cât costă la metrou.

„Noi nu am avut nicio înştiinţare, niciun comunicat pentru evacuare. Noi la contractul ce avem între noi şi Sindomet există şi treaba asta, că dacă nu vrea să prelungească contractul, comunică înainte cu 30 de zile cu noi şi noi suntem chiriaşi. Pur şi simplu evacuăm spaţiu”, spune Iancu Ali, administratorul unor magazine de la metrou.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.